Formula 1

Colțul lui Lewis » Supărat pentru startul ratat, Hamilton a fost morocănos la ceremonia de premiere: mai are doar două puncte avans față de Rosberg

Supărarea lui Lewis Hamilton versus exuberanţa lui Nico Rosberg // FOTO Reuters

Articol de Valentin Damian  —  Monday 5th of September 2016 12:00

Supărat pentru startul ratat, Lewis Hamilton nu a dorit după cursă să schimbe impresii cu Rosberg și Vettel, ceilalți piloți care au ocupat podiumul la Monza. Diferența dintre el și Rosberg a ajuns la doar două puncte.

Vă aduceți aminte de copilărie, mai ales de perioada grădiniței când, după o poznă mai mică sau mai mare, educatoarea te pedepsea trimițându-te pentru o scurtă perioadă în colțul camerei, cu spatele la toată lumea?

Cam așa s-a întâmplat și ieri, la finalul cursei de la Monza, în camera unde cei trei piloți care au terminat pe podium în Grand Prix-ul Italiei așteptau festivitatea de premiere.

Rosberg era extrem de fericit, o stare normală după ce tocmai obținuse victoria, iar Vettel revenea printre primii trei după o secetă de 5 curse, ultimul său podium petrecându-se la Baku.

N-a vorbit cu nimeni

Într-un colț, Lewis Hamilton se pedepsea singur. Dacă Rosberg și Vettel se conversau în limba germană, britanicul se autoizolase. Plecase din pole-position, iar acest loc îi acorda prima șansă pentru victorie. Și mai era ceva.

Avea deja două succese consecutive la Monza, iar cu încă unul l-ar fi putut egala pe legendarul Juan Manuel Fangio, pilot din anii ’50. Numai că Hamilton a plecat greoi la start, ceilalți i-au făcut cu mâna, iar britanicul, din postura de mare favorit,  ajunsese până pe poziția a 6-a.

Astfel, Nico Rosberg a devenit lider, loc pe care nu l-a mai cedat până la sfârșit, în timp ce Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen s-au aliniat în spatele său. Cei doi piloți ai scuderiei italiene au încercat ceva, mai mult intenții de atacuri, însă germanul lui Mercedes are un monopost mult mai bun.

O singură oprire

Și ar mai ceva. Echipa germană a plecat în cursă cu pneuri soft uzate, fapt ce i-a permis să opteze pentru o strategie cu o singură oprire la boxe. Vettel și Raikkonen ar fi trebuit să-și ia un avans de peste 25 de secunde pentru o a doua oprire la boxe fără să fie depășiți de către Hamilton, fapt aproape imposibil în acest sezon, având în vedere diferența dintre monoposturile celor două echipe.

7victorii a adunat Nico Rosberg în acest sezon (Australia, Bahrain, China, Rusia, Azerbaidjan, Belgia și Italia), în timp ce Hamilton are 6 succese

7puncte i-a cedat ieri Hamilton lui Rosberg în clasamentul piloților pentru titlul mondial, startul slab de la grilă al britanicului fiind decisiv

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.