Campionate

Au luat castana! Polonia s-a poticnit în Kazahstan și începe campania cu un egal, 2-2

Polonezul Rybus (în roșu), luat pe sus de atacul agresiv al kazahului Beisebekov // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 5th of September 2016 12:00

Sfertfinalista Euro 2016 s-a poticnit la Astana, deși a condus cu 2-0 la pauză. Hijnicenko a profitat de slăbiciunile defensive poloneze, reușind ”dubla” și surpriza serii.

Polonia a întâmpinat o rezistență deosebită la Astana și n-a scos decât un egal cu Kazahstan (2-2), deși sfertfinalista Euro 2016 a controlat jocul în primele 30 de minute și a avut 2-0 la pauză.

I-a grațiat Milik

Naivitățile din defensiva gazdelor au fost prompt taxate. Kapustka, puștiul de 19 ani ajuns în vară la Leicester, a apărut perfect la bara a doua, fructificând din 8 metri centrarea lui Błaszczykowski (9).

Apoi, Lewandowski a scos un penalty, la faultul comis de Ahmetov, căruia ceva mai devreme îi însângerase nasul cu o palmă, primind doar "galben"! Tot golgeterul lui Bayern l-a transformat (35). Abia la 0-2 s-au animat și kazahii, creându-și două ocazii foarte bune.

Căpitanul Islamkan a slalomat prin defensiva adversă, dar, singur cu Fabianski, a reluat alături. Portarul polonezilor s-a remarcat la unica execuție cadrată din prima repriză, salvând în corner "capul" lui Kuat. În loc de 1-2 era să fie 0-3, doar că Pokatilov a avut noroc la șutul expediat de Milik la încheietura barelor.

Gafe în apărare!

Răsplata eforturilor a venit însă după pauză. Hijnicenko a marcat după o eroare a lui Rybus (51), depășit nepermis de mingea centrată de Șomko. Tot vârful lui Tobol a speculat ieșirea nesigură a lui Fabianski și ezitarea lui Glik, ciupind abil mingea. Și în 7 minute s-a făcut 2-2! Milik a ratat din nou singur cu Pokatilov, apoi Błaszczykowski a lovit încă o dată bara. 2-2, egal bun pentru noi.

Kazahstan - Polonia    2-2

(Hijnicenko 51, 58 - Kapustka 9, Lewandoski 35 penalty)

KAZAHSTAN: Pokatilov - Beisebekov, Ahmetov (61 Abdulin), Malîi, Kislițin, Șomko - Kuat, Baijanov (69 Nurgaliev), Mujikov - Islamhan (79 Tagibergen), Hijnicenko. Antrenor: I. Krasnojan

POLONIA: Fabianski - Piszczek, Glik, Salamon, Rybus - Błaszczykowski, Krychowiak, Zieliński, Kapustka (83 Linetti) - Lewandowski, Milik. Antrenor: A. Nawalka

A arbitrat: Serdar Gözübüyük (Turcia)

17-6a fost raportul șuturilor la poartă (7-3 cadrate) în favoarea Poloniei, care a condus cu 3-1 și la bare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.