Nationala

EXCLUSIV Dinu îl distruge pe Daum după remiza cu Muntenegru: "Este un torționar al fotbalului românesc! A reușit ceva unic în istorie"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 septembrie 2016

După România - Muntenegru 1-1, selecţionerul Christoph Daum a avut parte de o mulţime de critici din cauza tacticii alease.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, Cornel Dinu face o radiografie tăioasă a jocului României şi îl critică pe Christoph Daum.

"Mă așteptam la o ordine germană, o ocupare rațională a terenului, să existe o concordanță între ceea ce a spus selecționerul că va pregăti și ce a ieșit de fapt. N-a găsit însă formula potrivită. Mai mult, a reușit performanța unică în istoria echipei naționale ca jucătorii de pe bancă să fie mai buni decât cei din teren.

Echipa n-a jucat deloc sus, n-a făcut pressing, s-a întins pe toată suprafața terenului, n-a avut un bloc funcțional care să se deplaseze în terenul advers și apoi să se retragă cu efectivul în jumătatea proprie pe defensivă. Adică nimic aplicat din imensa propagandă tactică a lui Daum din ultimele săptămâni. Burleanu a angajat o altă formă de torţionar al fotbalului românesc.

Așa-zisul romb de la mijlocul terenului n-a fost niciun romb. Săpunaru îi păzea pe cei doi stoperi. Hoban se mișca undeva spre stânga, Bicfalvi venea în dreapta și în spatele vârfului într-un haos la care Daum a avut de pe margine statutul de martor.

Asta a fost Daum: un martor teatral al haosului! N-am văzut nicio încercare de ordonare, niciun secund care să intervină cu indicații clare de pe bancă", a spus Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

Citeşte interviul complet în ediţia de azi a Gazetei Sporturilor şi pe platforma Gazeta Digitală şi vezi cum comentează Dinu tactica aleasă de Daum.

8 trofee
are Daum ca antrenor; Cornel Dinu are 3 trofee în palmares

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.