Cupa Ligii

VIDEO Respiră în Cupă » Deşi în campionat are înfrângeri pe linie, ASA merge în semifinalele Cupei Ligii după ce a învins CFR-ul la penalty-uri

Articol de Victor Vrînceanu  —  Thursday 8th of September 2016 12:00

CFR Cluj şi-a pierdut în ultima perioadă cei mai importanţi jucători. Jakolis a plecat la Steaua, Petrucci la Rizespor, Cristian Lopez la Lens, iar Guima s-a accidentat şi a reziliat. Înlocuitorii, cel puţin la nivel de CV, sunt ori străini necunoscuţi, ori români neînvăţaţi cu performanţa.

În prima repriză, echipa lui Vasile Miriuţă a păcălit puţin cu o posesie prelungită şi cu un apetit ieşit din comun pentru şuturi al lui Cristi Bud. Rus a prins şi el "microbul" ghiulelelor de la colegul din avanposturi şi, în minutul 28, fostul dinamovist a trimis un şut violent de la peste 25 de metri care a zguduit serios bara porţii apărate de Marc.

CFR nu e Steaua

Odată cu posesia echipei favorite, suporterii clujeni au crezut probabil că CFR-ul poate copia strategia Stelei, care deşi a schimbat mai mulţi jucători, tot face performanţă. Diferenţa e că echipa lui Reghe i-a adus pe Boldrin şi pe De Amorim, iar trupa lui Miriuţă pe Alexandru Chiriţă şi pe Dan Roman.

Remiză la cabine, dar ASA-ul lui Dan Alexa a ieşit de la vestiare mult mai "aerisită", cu o atitudine de genul "hai să jucăm pentru că nu avem nimic de pierdut". Astfel, fundaşul refuzat de Dinamo în vară, Claudiu Belu, a început să urce tot mai mult, tot mai periculos, iar eforturile sale au fost fructificate în minutul 64. După ce i-a ridiculizat pe Andrei Mureşan şi pe Peteleu, cu o cascadă de driblinguri în careu, Belu a centrat la punctul cu var, unde Romică Surdu a aşezat perfect mingea, cu capul, pentru şutul imparabil al lui Benjamin Kuku.

Final de foc

Golul atacantului venit de la Clinceni i-a activat lui Vasile Miriuţă crizele de nervi, pe margine, Bud a simţit imediat neliniştea tehnicianului şi a egalat cu capul, din şase metri.

Scorul alb a deschis apetitul ambelor echipe, care s-au întrecut în ratări care mai de care mai amuzante. La ultima fază a timpului regulamentar, Gabi Mureşan a bubuit o minge din lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, dar şi de această dată balonul a refuzat să intre în poartă, lovind doar bara.

În cele două reprize de prelungiri jucătorii mai mult au mers pe teren, singurul eveniment notabil fiind o nouă "bombă" a lui Gabi Mureşan, din lovitură liberă, scoasă cu greu de Traian Marc. Atât!
La loviturile de departajare, Claudiu Belu şi-a încununat evoluţia foarte bună cu lovitura decisivă, calificându-şi echipa în semifinalele Cupei Ligii.

Gest golănesc

Foşti colegi în Republica Moldova la Milsami Orhei, Romeo Surdu şi Cristi Bud s-au reîntâlnit aseară ca adversari după ce s-au certat în perioada Milsami, când Bud l-a acuzat pe Romică că l-ar fi "săpat" la conducere. Atacantul CFR-ului nu a rămas dator şi, la un schimb de replici, l-a scuipat pe Surdu. "Centralul" Iulian Călin nu a văzut faza şi, implicit, n-a sancţionat-o.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.