Tenis

ȘOCUL NOPȚII LA US OPEN! Serena Williams a pierdut în semifinale și nu mai e lider mondial! Care e finala

+1 Foto
Serena Williams, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 09 September 2016

Americanca Serena Williams a fost eliminată în semifinale la US Open 2016 de cehoaica Karolina Pliskova, favorita numărul 10, scor 6-2 7-6 (7-5). În cealaltă semifinală, Angelique Kerber a trecut de Caroline Wozniacki, scor 6-4, 6-3.

Serena Williams a încheiat meciul cu Pliskova cu o dublă greșeală, nu s-a calificat în finala în care toți fanii de peste Ocean așteptau o a 23-a victorie într-un turneu de Grand Slam și a părăsit poziția de lider mondial WTA.

Serena Williams încheie o serie de 186 de săptămâni consecutive ca lider mondial, record pe care îl împarte cu nemțoaica Steffi Graf. Pliskova, 24 de ani, se află la prima finală de Grand Slam din carieră.

Cehoaica este prima jucătoare de la Kim Clijsters, în US Open 2009, care trece în același turneu de Grand Slam de ambele surori Williams, performanță reușită de-a lungul istoriei de doar 4 sportive.

"Karolina a jucat foarte bine azi, suficient cât să nu îmi dea nicio șansă", a explicat Serena la finalul meciului, dezvăluind și că s-a luptat cu o accidentare la genunchiul stâng încă de la începutul turneului.

Patrick Mouratoglou, antrenorul ei, a declarat la finalul meciului că nu își aduce aminte când a văzut-o ultima oară pe Serena mișcându-se atât de lent pe teren.

31de greșeli neforțate a făcut Serena Williams în două seturi, una dintre cifrele care arată lipsă de concentrare din jocul americancei

De partea celaltă, Angelique Kerber, 28 de ani, noul număr 1 mondial, a trecut de un alt fost lider mondial, daneza Caroline Wozniacki, și a bifat cea de-a treia finală de Grand Slam a anului. "Este o zi minunată, sunt într-o nouă finală și am trecut pe prima poziție în clasament, este uluitor!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.