Campionate

VIDEO Saved by the Bell! » Performanţa incredibilă a unui portar scoţian: a apărat 3 penalty-uri în 23 de minute!

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru Stănilă  —  duminică, 11 septembrie 2016

Performanţă senzaţională reuşită de un portar din Scoţia. Cameron Bell, goalkeeper-ul celor de la Dundee United, formaţie din liga a doua scoţiană, a reuşit să apere trei lovituri de la 11 metri, toate având executanţi diferiţi.

Ieri, în etapa a a cincea din campionatul scoţian, Dundee United o întâlnea, în deplasare, pe Dunfermline. Partida a avut o desfăşurare inedită, arbitrul partidei acordând nu mai puţin de trei penalty-uri în prima repriză, toate pentru gazde.

În minutul 9, Gavin Reilly executa primul penalty al gazdelor, însă o făcea destul de modest, pe mijlocul porţii, la semiînălţime, iar Cameron Bell reușea să respingă.

În minutul 27, acelaşi Reilly obţinea o nouă lovitură de la 11 metri, iar Nicholas Clark încerca să egaleze. La acel moment, cei de la Dundee conduceau cu 1-0, după golul din minutul 21. Bell se opunea din nou, reuşind să-şi menţină echipa în avantaj.

Cinci minute mai târziu, Dunfermline beneficia de o nouă lovitură de pedeapsă. Paul McMullan, al treilea executant, rata şi el, dând astfel ocazia lui Cameron Bell să intre pe o listă scurtă a portarilor care au reuşit să apere trei penalty-uri într-un singur meci.

Până la urmă, echipa sa a reuşit să se impună cu scorul de 3-1, reuşind să urce pe locul 4.

Ultimul caz de genul a avut loc anul trecut, când Jean Francois Gillet, portarul celor de la Mechelen, apăra tot trei lovituri de la 11 metri lui Anderlecht, într-un meci din prima ligă belgiană.

Cameron Bell, în vârstă de 29 de ani, a mai trecut pe la echipe precum Kilmarnock, Queen of the South şi chiar Rangers, pentru trei sezoane, în perioada în care echipa evolua în ligile inferioare scoţiene. Goalkeeper-ul a semnat cu Dundee United în vara acestui an şi a fost integralist în toate partidele din campionat ale echipei.

Bell are în palmares şi un trofeu, Cupa Ligii Scoţiei, obţinut cu Kilmarnock, în sezonul 2011/2012.

La finalul partidei, portarul a primit mingea de la arbitrul întâlnirii, la fel cum se obişnuieşte atunci când un jucător reuşeşte un hattrick.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.