Liga 1

Cel mai atipic căpitan! Cum au reușit Gâlcă și Reghecampf să schimbe viața și cariera lui Alin Toșca

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 15 September 2016

Alin Toșca (24 de ani) a fost un fundaș stânga de rezervă în primul mandat al lui Laurențiu Reghecampf, între 2012 și 2014, dar între timp a ajuns om de bază.

În mod surprinzător, a încetat să mai fie fundaș stânga în mandatul lui Gâlcă. Antrenorul l-a reprofilat ca stoper și Alin a devenit titular pe noua poziție, în ciuda unui dezavantaj evident: fizicul nu-l recomandă ca fundaș central.

Înalt de doar 1,80 m, Toșca e cel mai scund apărător central din campionat, alături de Maftei, de la Voluntari. În acest sezon, în mandatul lui Reghecampf, a devenit în premieră și căpitanul Stelei, după plecarea lui Nicolae Stanciu la Anderlecht.

"Compensează cu viteza. Și e destul de puternic", crede Nicolae Dică, secundul lui Gâlcă în momentul în care s-a decis transformarea lui Alin.

7 minute
are Toșca în echipa națională, adunate din două amicale, 1-0 cu Lituania și 1-1 cu RD Congo, ambele disputate înainte de EURO 2016, turneu de la care stelistul a lipsit

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală a amplă analiză a evoluției lui Alin Toșca din ultima vreme, dar și care a fost bonusul primit după ratarea transferului la Pescara.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.