Liga 1

EXCLUSIV Zicu nu uită perioada Dinamo: "Țin la el ca la un tată" + Care a fost omul care i-a afectat negativ cariera

Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 15 septembrie 2016

Ianis Zicu (32 de ani) a acordat un interviu în exclusivitate pentru ediția tipărită a Gazetei Sporturilor în care a vorbit printre altele despre omul care i-a rămas în suflet de la Dinamo, dar și despre persoana care i-a distrus cariera.

- Cum te-ai înțeles cu Mister?
- Țin la Dinu ca la tata. Dânsul m-a luat la 16 ani la echipa mare a lui Dinamo. Și de acolo a început povestea mea. Mi-a oferit debutul în prima divizie, am obținut cel dintâi titlu, în 2002.

- Te-a mai și înțepat de-a lungul anilor!
- Știu. A zis într-o conferință de presă că mintea lui Zicu a luat-o razna din cauza câștigurilor de mii de euro pe zi. Pe Mister n-ai cum să-l combați! Când aveam vreo 17 ani, era un compliment pentru mine că-mi răspundea la "Bună ziua!", fiindcă nu prea saluta pe toată lumea. Îl ascult acum cu mare drag la televiziune, unde spune multe chestiuni dureros de adevărate.

"M-AU DURUT REMARCELE LUI MARIAN IANCU"

Ianis Zicu și-a amintit și de un episod din vremea în care evolua pentru Poli Timișoara, unde patron era Marian Iancu.

- Te-au durut remarcele venite de la vreo persoană pe tema greutății?
- Da, Marian Iancu a lansat povestea asta. Sigur, a avut încredere în mine, m-a luat la Timișoara și de acolo cariera mea s-a schimbat. Însă, după un penalty ratat în minutul 90 la Poli, a ieșit și a declarat: "Ce fac cei din staff-ul meu medical, că Zicu nu mai driblează pe nimeni de două etape?!". Și de acolo s-a pus eticheta pe Zicu. Așa se fac însă lucrurile în România: primim laude mari după o reușită și lovituri în cap la un eșec.

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi și în Gazeta Digitală interviul integral cu Ianis Zicu. Fotbalistul a vorbit despre problemele sale cu greutate, despre perioada petrecută în China și despre decizia din trecut pe care și-ar dori s-o schimbe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.