Liga 1

EXCLUSIV » GSP a vorbit cu legendarul Makelele: "Fotbalul românesc înseamnă Hagi, îmi plăcea să-l văd! Mutu e prietenul meu"

Foto: Unicredit

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 17 septembrie 2016

Figo-Zidane-Solari-Raul-Morientes. Toți cinci au fost titulari în finala din 2002, în care Real Madrid a bătut-o pe Leverkusen cu 2-1. Pentru ca "albii" să-și permită să folosească atâția fotbaliști ofensivi și să aibă și succes, echipa se baza pe Claude Makelele.

Francezul înalt de doar 1,70m funcționa ca un bodyguard pentru oamenii din ofensivă. El le păzea spatele și păstra un echilibru al echipei. Makelele are 43 de ani acum și a participat la București la o prezentare a trofeului Champions League, pe care el l-a câștigat în urmă cu 14 ani. GSP l-a abordat pentru un interviu exclusiv:

- Ai început meseria de antrenor. E mai greu decât să joci?
- E mult mai greu să fii antrenor. Ca jucător, nu mă gândeam la unele lucruri care țineau de club, nu-mi băteam capul cu felul în care reflecta media situația clubului. Un manager trebuie să fie preocupat de toate astea și să fie în același timp un exemplu pentru fiecare jucător. Un antrenor are mult de muncă. Prea mult! Totuși, simt că iubesc meseria de antrenor, o am în sânge! Cred că sunt capabil să fiu preocupat de tot ceea ce ține de un club de fotbal.

- Poate primești o ofertă de la un club românesc. Sau ești prea scump?
- Ha, ha! Nu, nu e vorba despre bani, e vorba despre oportunitate. Sper să antrenez în ligile puternice care-mi plac, cum sunt Spania, Anglia, Franța. Sigur, nu poți ști niciodată, poate viața mă va aduce la un moment dat ca antrenor în România.

"Fotbalul românesc înseamnă Hagi, e primul jucător român pe care mi-l amintesc, îmi plăcea să-l văd. Pe urmă, am jucat cu Mutu la Chelsea. Adrian e prietenul meu și a fost un marcator fantastic!"
Claude Makelele

Interviul complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

✓"E tratament diferențiat, dar e justificat!" » CNCD consideră că regula care obligă cluburile să utilizeze un jucător sub 21 de ani nu constituie o discriminare pe criteriul vârstei
✓"Câinii" au apelat la psiholog! Cum scapă de durere dinamoviștii
Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.