Liga 1

EXCLUSIV Gazeta a aflat verdictul Consiliului pentru Combaterea Discriminării, în cazul regulii U21!

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 17 septembrie 2016

CNCD consideră că regula care obligă cluburile să utilizeze un jucător sub 21 de ani nu constituie o discriminare pe criteriul vârstei, doar un tratament diferențiat justificat de interesul național.

După ce și-a pierdut locul de titular în echipa Stelei din cauza faptului că echipele din Liga 1 sunt obligate să utilizeze un jucător sub 21 de ani, Florin Niță intenționa să se adreseze Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Între timp, Steaua i-a achiziționat pe Dennis Man și Florin Tănase, iar Cojocaru, înlocuitorul lui Niță în poarta roș-albaștrilor, a fost cedat la Crotone, în Italia, așa că goalkeeperul de 29 de ani și-a recăpătat locul de titular. 

Gazeta s-a adresat Consiliului, i-a descris regula pe care a introdus-o FRF și a întrebat dacă e vorba despre discriminare sau nu. Conform CNCD, "nu constituie discriminare directă, ci un tratament diferențiat justificat obiectiv și rezonabil de un scop legitim, iar modalitatea de atingere a scopului este una adecvată și necesară."

Astra suferă, Steaua s-a acoperit

Politica din mercato a cluburilor s-a adaptat la regula pe care a creat-o FRF. Fiecare a căutat jucători tineri, în limitele economice în care a trebuit să se încadreze. Steaua a făcut cel mai mare efort, a plătit 1,5 milioane de euro pentru Florin Tănase, un atacant disponibil pentru "naționala" de tineret.

Mai rău se descurcă Astra. Campioana îl folosește constant pe Alex Ioniță, o rezervă din sezonul trecut. Ex-rapidistul nu a progresat deocamdată, e printre cei mai slabi oameni ai lui Șumudică.

Justificarea completă oferită de CNCD poate fi citită în ediția tipărită a Gezetei și în cea digitală!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.