Liga 1

Un oficial FRF clarifică problema lui Boiciuc: "Eligibilitatea se referea la vârsta jucătorilor"

Boiciuc (centru)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 18 septembrie 2016

Iașiul l-a folosit în repriza a doua cu Dinamo (1-3) pe Alexandru Boiciuc pe locul jucătorului sub 21 de ani, însă acesta a evoluat deja pentru naționala U21 a Moldovei, iar juristul FRF, Adrian Stîngaciu a încercat să clarifice situația.

Acesta a explicat că textul regulamentului nu precizează că jucătorul U21 trebuie să fie eligibil neapărat pentru naționala de tineret a României.

"Jucător eligibil pentru naționala U21 ar însemna eligibilitate pentru naționala U21 a României, ceea ce nu este în text. Scopul pe durata medie și lungă este să creștem aria de selecție a jucătorilor români.

Dar când s-a implementat aceasta regulă a jucătorilor U21, eligibilitatea se referă la vârsta jucătorilor. Boiciuc, cu dublă cetățenie, deși a jucat pentru echipa sub 21 a Moldovei, are dreptul să joace pentru naționala de seniori a României", a spus Stîngaciu la Dolce Sport.

Poli a întrebat FRF înaintea jocului și a primit acceptul să-l folosească. "Ni s-a spus că e suficient să fie disponibil pentru națională, nu neapărat la sub 21", susțin moldovenii. "Totul a fost în regulă. Nu l-aș fi folosit pe Boiciuc dacă n-ar fi avut voie să joace, din moment ce mai aveam alți doi copii pe bancă", a explicat Nicolo Napoli.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.