Tenis

Nadal răspunde acuzațiilor de dopaj: "Nu e o știre!"

foto: reuters

Articol de Orlando Tanase  —  marţi, 20 septembrie 2016

Fostul număr 1 mondial Rafael Nadal a respins categoric acuzațiile de dopaj aduse de hackerii de la Fancy Bears. Aceștia au spart serverele Agenției Mondiale Anti-Doping, dezvăluind liste cu atleți depistați pozitiv la controale, dar protejați de Agenție.

În cazul lui Nadal este vorba despre betametazonă (un steroid cu proprietăți antiinflamatorii) și corticotropină (un hormon folosit de asemenea ca antiinflamator) utilizate pentru a-i trata afecțiunea la genunchi.

Spaniolul s-a apărat cu înverșunare. "Nu e vreo știre aici. Când ceri permisiunea de a lua ceva în scop terapeutic și ți se aprobă, nu iei nimic interzis", le-a spus el reporterilor.

Mai mult decât atât, Nadal a insistat că luptă de mult timp împotriva dopajului și că ar fi corect ca rezultatele testelor să fie făcute publice. "Sportul trebuie să rămână curat. Nu putem să-i înșelăm pe cei care se uită la noi, trebuie să fim exemple pozitive. Nu am luat niciodată ceva care să-mi îmbunătățească performanțele", și-a încheiat el pledoaria.

Rafael Nadal a câștigat 14 turnee de Grand Slam, deținând recordul la Roland Garros, învingător de 9 ori.

sursa: marca.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.