Liga 1

FOTO și VIDEO A căzut ultima redută » Steaua, învinsă de clujeni! CFR este la prima victorie în fața Stelei la București, din 1948

+16 Foto
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 22 September 2016

CFR Cluj a câștigat meciul jucat cu Steaua pe Arena Națională, scor 2-1, în etapa a noua a Ligii 1, grație unei "duble" reușite de Cristi Bud.

FINAL » Steaua - CFR Cluj 1-2
Florin Tănase '20/ Bud '12, Bud '63
*Tiago Lopes a fost eliminat în minutul 77
liveTEXT/VIDEO

Prima mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Enache, în minutul 3. Fundașul Stelei a trimis o lovitură de cap care a lovit transversala, după un corner executat de Boldrin. La aceaași fază, Golubovici a șutat din careu, dar Mincă a reușit să rețină.

Bud a deschis scorul în minutul 12, după ce a reluat din fața porții o centrare trimisă de Nouvier. În minutul 19, Ruiz a luftat la marginea careului de 16 metri, iar mingea a ricoșat la Nascimento, însă șutul acestuia a fost reținut în doi timp de Mincă.

La faza imediat următoare, Enache a centrat excelent, mingea a fost deviată, iar Florin Tănase l-a bătut pe Mincă din câțiva metri și a restabilit egalitatea.

Enache a mai avut o ocazie bună de a marca, dar șutul său din unghi a fost respins în corner de goalkeeperul clujenilor.

În cea de-a doua repriză, Sorsa a irosit o ocazie bună în minutul 52, când a rămas singur cu Niță, dar portarul Stelei a ieșit excelent și l-a blocat pe mijlocașul CFR-ului.

În minutul 63, Bud a reușit "dubla", după o centrare excelentă a lui Sorsa și a ajuns la cinci goluri marcate în poarta roș-albaștrilor, cele mai multe din carieră înscrise în poarta aceleiași echipe.

Tiago Lopes a fost eliminat în minutul 77, după ce a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault comis asupra lui Adi Popa, însă Steaua nu a reușit să profite de minutele jucate în superioritate numerică și a suferit prima înfrângere din acest sezon de Liga 1.

Echipele de start:

Steaua: Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Aganovici (Momcilovici '20) - Moke, Boldrin (Jakolis '54) - Ad. Popa, Fl. Tănase, De Amorim (Bourceanu '46) - Golubovici
Rezerve: Stăncioiu, Tudorie, Momcilovici, Jakolis, Achim, Ov. Popescu, Bourceanu
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

CFR Cluj: Mincă - T.Lopes, Larie, Horj, Peteleu - Rus, Nascimento - Sorsa (Tânc '88), Ruiz (Ene '74), Nouvier - Bud (Omrani '70)
Rezerve: Marc, Omrani, Ene, Pintea, Chiriță, Tânc, Neagu
Antrenor: Vasile Miriuță 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.