Liga 1

VIDEO "Bizonul" e al meu » Fără golgeterul său, Dinamo pierde teren în lupta pentru titlu: 0-1 cu Chiajna

Vali Lazăr - Feussi a fost unul dintre duelurile aprige ale eșecului lui Dinamo

Articol de Vlad Ispas  —  Sunday 25th of September 2016 12:00

Fanii dinamovişti ar trebui să facă o petiţie pe modelul "Brâncuşi e al meu" şi să îşi ceară golgeterul înapoi la prima echipă, formaţia din Ştefan cel Mare fiind un dezastru în atac fără Gnohere.

Dinamo e ca o fotografie făcută la început de sezon, dar uitată de Andone în soare. Săptămână de săptămână îşi pierde din strălucire şi acum de-abia se mai disting personajele.

Unde e Palici de sezonul trecut? Unde e Roti de la începutul sezonului? Nistor pare că are mai multe aşteptări de la colegi decât de la el, iar Lazăr tinde să devină un idol al tribunei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acelaşi Lazăr care a gustat din Raiul din Ştefan cel Mare, a trăit câteva luni de glorie, însă a fost trimis împrumut în Purgatoriul din Chiajna în sezonul trecut. Umil, Vali şi-a jucat meciurile în Ilfov, fără să impresioneze, însă întors la Dinamo este cam singurul care pare să aibă contact cu realitatea în ultimele săptămâni.

Gnohere nu mai e pe placul conducerii, este trimis la echipa a doua şi înlocuit de Nemec. În condiţiile în care slovacul nu a atins de mai mult de cinci ori mingea în prima parte, o să ajungem să punem la îndoială şi calitatea Campionatului European, unde vârful a bifat două meciuri în această vară.

Dar problemele sunt mai adânci. Chiajna a dominat clar prima parte. Da, una dintre cele mai slabe echipe din acest start de sezon, formaţie ce a jucat la "ciupeală" aproape în fiecare meci. În acest contex, Bucurică a scăpat pe stânga şi i-a pus-o pe frunte lui Cristescu. Puţină sare pe rană? Cristescu a fost dat afară chiar de la Dinamo înainte să ajungă la Chiajna.

Gazdele parcă au mai dat câteva semne de revenire după o oră de joc. Au fost câteva ocazii cuprinse într-un singur minut, dar şi o bară. Puţin, foarte puţin pentru Dinamo.

Având în vedere că oaspeţii au jucat de atât de puţine ori bine în acest sezon, merită mai multă atenţie. Buleică a părut Hazard cu trei viteze în plus, trecând pe lângă Romera şi Popescu precum TGV-ul prin Lehliu-Gară.

Dinamo a pornit ca un motor diesel în Siberia şi a început să mai mişte după minutul 80. Evident, din "haită" lipseşte "Bizonul".
Fie că le place sau nu, dinamoviştii trebuie să înţeleagă că, dacă mai vor să salveze sezonul, ar trebui să treacă peste orgolii şi să-l cheme pe Harlem înapoi.

Ping-pong cu Hanca

Ioan Andone a decis să înceapă cu Hanca titular pe postul de fundaş dreapta, deşi tehnicianul l-a privit mereu ca pe un jucător de ultimă pasă pe jucătorul venit de la ASA. Cu toate acestea, "Fălcosul" l-a avansat înapoi în linia mediană în repriza a doua, după ce l-a scos pe Dan Nistor de pe teren.

N-au uitat de Bubu

Suporterii de la PCH au ţinut să îi aducă un ultim omagiu lui Adrian Daniel Matei, fanul de 18 ani al "câinilor" ucis după derby-ul cu Steaua. Fanii din Ştefan cel Mare au afişat un banner în timpul primei reprize pentru Bubu, aşa cum era cunoscut în galerie: "Ai plecat devreme din lumea cu fani, ai plecat la îngeri la 18 ani".

"Demisia!"

Tribunele din Ştefan cel Mare au ajuns la exasperare cu zece minute înainte de finalul meciului. Dacă până acum doar sectoare izolate din stadion i-au cerut lui Andone să plece, aseară întregul stadion i-a strigat tehnicianului să plece de la echipă.

Gol anulat incorect "câinilor"

Faza-cheie a finalului de meci, în minutul 86: Vali Lazăr a scăpat spre poarta Concordiei după un duel cu Feussi, a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv că ar fi faultat înainte de șut.

Mijlocașul dinamovist, dar și ceilalți coechipieri au acuzat decizia "centralului" Alexandru Tudor. Și experții Dolce Sport au spus că ar fi trebuit ca jocul să fie lăsat să continue, fiindcă nu se observă că Lazăr ar faulta în atac pe Feussi.

Ando a fost diplomat: "Poate s-a înșelat arbitrul la acea fază, dar nu-l pot acuza, că de aceea am pierdut meciul".

În minutul 58, după același duel, Lazăr - Feussi, ultimul a primit doar cartonaș galben, o altă decizie contestată de către gazde, care au cerut eliminarea adversarului.

"Eu am vrut să sparg gheața, să dau primul gol în acest sezon, n-am avut ce revanșă să-mi iau. Am apreciat perioada petrecută la Dinamo, chiar dacă n-a fost lungă"
Marian Cristescu, mijlocaș Chiajna

"Am început prost, s-a încheiat la fel. Trebuie să trecem repede peste acest eșec. Le cerem scuze fanilor, antrenorilor, conducerii, ne reproșăm înfrângerea"
Sergiu Hanca, fundaș Dinamo

"Trebuie să trecem rapid peste această pasă neagră. Nu e vina antrenorului. Se pare că noi îi resuscităm pe toți! Trebuie să luăm 3 puncte etapa viitoare, la Botoșani, victoria e vitală"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

Cifrele meciului:

  • Posesie: 61%    - 39%
  • Cornere: 4 - 7
  • Șuturi la poartă: 15-13
  • Șuturi pe poartă: 8-7

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.