Liga 1

5 ani de când s-a retras Nicolae Mitea » 4 replici haioase + 3 dezvăluiri incredibile: "Trebuia să aibă 20 de milioane de euro"

+14 Foto
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 septembrie 2016

Văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători români ai deceniului trecut, Nicky Mitea și-a încheiat cariera când avea 26 de ani, pe 25 septembrie 2011.

Nicolae Mitea și-a început cariera de fotbalist la Dinamo, iar la vârsta de 18 ani a fost transferat de Ajax. A stat 5 ani în Olanda, iar în sezonul 2008-2009 s-a întors la Dinamo, unde n-a rupt gura târgului. În 2010 s-a dus la Ionikos, apoi la Petrolul și ultima echipă cu care a semnat a fost Concordia, însă n-a debutat pentru ilfoveni.

Ultima oară a îmbrăcat tricoul Petrolului, într-un 1-5 chiar pe ”Ilie Oană” în fața lui Dinamo, partidă în care și înscris.

11 goluri
în 53 de meciuri are Mitea în 5 sezoane la Ajax

Trecut pe la Ajax Amsterdam, Mitea a lăsat în urmă speranțe, câteva faze interesante, dar, mai ales, o culegere de citate incredibile. Iată unele dintre ele:

1. "Maşina care mi-am luat-o, m-am sfătuit cu mine însuţi", declara Mitea, despre maşina cumpărată în urmă cu aproximativ doi ani, deşi nu avea carnet;

2. "Sunt pesimist. Cred că putem învinge Olanda";

3. "Vrem cele trei puncte cu Rapid, pentru că d-aia ne prezentăm", spunea Mitea înainte de barajul pentru Liga 1, dintre Concordia şi Rapid;

4. "Nu beau, nu fumez. Ei, da, şi am o gagică. Ascult manele, dar doar din alea bune, nu orice", declara Mitea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

"Acum putea să aibă 20 de milioane de euro"

Mulți dintre cei care i-au stat alături în perioada când juca au spus că Mitea, acum în vârstă de 31 de ani, și-a ratat cariera. Cum? O combinație de neșansă, accidentări și decizii proaste. Iată 3 mărturii:

1. "Problema lui Nicolae a fost că el a văzut experienţa de la Ajax ca o rampă de lansare către un club gen Real Madrid. Apoi a venit o accidentare, iar el a devenit nerăbdător, cine ştie unde putea ajunge dacă avea mai multă răbdare", a spus unul din fizioterapeuţii lui Ajax de la acea vreme.

2. Şi Ionuţ Chirilă, fostul antrenor al lui Mitea, îl ceartă pe talentatul stângaci: "Dacă mă asculta, acum era un om mai bogat cu 15-20 de milioane de euro şi nu mai avea nici un fel de problemă. A pierdut această sumă pentru că nu a avut încredere în mine"

3. Şi olandezii de la spitsnieuws.nl au vorbit despre Nicolae Mitea: "Într-o echipă cu Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Steven Pienaar, John Heitinga, Maxwell, Thomas Vermaelen şi Nigel de Jong, Nicolae Mitea a fost văzut de experţi drept un super talent cu o carieră de aur în faţă, în realitate nu a fost însă aşa".

Save

Save

Save

Save

Save

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.