Tenis

liveTEXT după ora 10 » Duel tricolor » Halep şi Begu se înfruntă în turul secund al turneului de la Wuhan

+2 Foto
Irina Begu s-a fotografiat la petrecere alături de argentinianca Maria Irigoyen // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 26th of September 2016 12:00

Luna septembrie mută tenisul în Asia. Turnee importante, care vor decide în măsură aproape integrală cine va mai merge la Turneul Campioanelor, alături de Angelique Kerber şi Serena Williams, deja calificate. Dar şi ce schimbări se mai petrec în ierarhia mondială dincolo de Top 8.

La Wuhan, concurs de categorie Premier cu premii de 2,2 milioane de dolari, pe tabloul principal au intrat direct două românce, Halep şi Begu. Ele se vor şi înfrunta azi, după ora 10, în turul al doilea, în meciul 3 de pe Terenul Central. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Digi.

Simona Halep este favorită numărul 4 şi, în această calitate, a avut prima rundă liberă. În 2015, actualul număr 5 mondial s-a oprit în runda a treia, învinsă de Johanna Konta cu 7-5 în decisiv, după ce condusese cu 5-1.

De partea cealaltă, Irina Begu, 26 WTA, a trebuit să treacă de un prim test la Wuhan. Şi a fost unul extrem de aspru, însă încurajator prin deznodământul pozitiv. Ea a întâlnit-o ieri pe rusoaica Elizaveta Kulicikova, a 125-a jucătoare a lumii, pentru prima dată în carieră.

A rezultat un maraton al efortului şi al emoţiilor, întins pe două ore şi 33 de minute, în care setul al doilea, de 63 de minute, a fost cheia. Kulicikova câştigase actul inaugural, 6-4, iar în cel secund a avut chiar minge de meci.

Salvată însă de Irina, care a recuperat ceva din eroismul meciurilor câştigate în primăvară, după bătălii palpitante şi istovitoare. După ce a trimis meciul în decisiv cu 7-6 (4), românca s-a impus cu 6-2, un set mai dur şi mai intens însă decât arată scorul: 52 de minute.

Săptămâna trecută, Begu jucase la Seul, acolo unde era deţinătoarea titlului, dar se oprise în turul al 2-lea, învinsă de Jana Cepelova.

Înţepături indirecte

Cel mai recent, Halep şi Begu s-au înfruntat anul acesta, la Madrid, în sferturi de finală. Simona s-a impus în trei seturi, cel de mijloc fiind câştigat la zero de Irina. După meci, numărul 5 mondial a spus că au deranjat-o faptul că adversara a primit indicaţii din partea antrenorilor ei şi că nu a mai văzut aşa ceva în circuit. A adăugat şi că actul secund a fost un cadou de Paşte.

Begu a replicat că antrenorii ei o încurajează la fel cum fac şi alţi tehnicieni. "Nu aş vrea să discut şi să intrăm într-un scandal pentru nu e OK nici pentru noi şi nici pentru România. Dacă ea spune că setul doi a fost un cadou, atunci să fie un cadou primit. Ca să câştigi un set trebuie să munceşti. Dacă nu munceam nu aveam cum să-l câştig", a spus ea la vremea respectivă.

Joacă şi la dublu

Ambele românce sunt şi pe tabloul de dublu. Begu face pereche cu germanca Laura Siegemund, ele urmând să joace tot azi contra Christinei McHale (SUA) şi a lui Shuai Peng (Chn). Halep urma să o aibă parteneră pe Monica Niculescu, alături de care ajunsese în finală la Montréal, în iulie.

Aceasta însă a renunţat la turneul de la Wuhan, după ce a ajuns în finala de simplu de la Seul. Simona va juca împreună cu letona Julia Ostapenko. Ele vor avea o misiune grea în primul tur, urmând să le înfrunte pe campioanele de la US Open, Bethanie Mattek-Sands (SUA) şi Lucie Safarova (Ceh).

4-0în favoarea Simonei Halep e scorul întâlnirilor directe cu Irina Begu, un singur meci disputându-se pe hard, la Hobart 2012

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.