Liga 1

Dănuț Lupu lovește în arbitri și în rivali: ”FRF vrea Steaua campioană?!”

Articol de Eduard Apostol  —  Tuesday 27th of September 2016 12:00

Dinamoviștii pun tunurile pe arbitri și pe rivali! Dănuț Lupu, 49 de ani, actual scouter al roș-albilor, a avut ieri un discurs dur împotriva adversarilor "câinilor".

"Noi am avut gol valabil cu Concordia, am pierdut cel puțin un punct din această cauză, în vreme ce Steaua a beneficiat de un arbitraj favorabil cu Voluntari fiind ajutată la două goluri. Încep să intru la idei, că arbitrii o fac intenționat. Dacă FRF vrea ca Steaua să iasă campioană, să ne anunțe, să știm și noi!", și-a început discursul Lupu într-un dialog pentru Gazeta Sporturilor.

"Ia titlul cine zbiară mai tare"

"Nu jucăm strălucit, recunosc, însă nici Steaua n-o face. Dar e ajutată! La fiecare etapă, Dinamo e dezavantajată. Gigi Becali spune că principala contracandidată la titlu pentru el este Astra, numai că eu cred că-i este teamă de noi. El țipă «Hoții!», când e Steaua dezavantajată, doar că Dinamo e cea mai dezavantajată echipă din Liga 1. Să tăcem?! Gata, nu mai tac, chiar de-ar fi să mă penalizeze clubul la care lucrez. E campionat de urlete, de țipete, o să zbier și eu de azi înainte. Se pare că e campionatul cui țipă mai tare, așa se face în România. De 3-4 ani suntem tocați sistematic de arbitri. Nu vom mai fi eleganți, cuminți, nu merge în țara asta cu practici fair-play. La Steaua, când e vorba de arbitri se urlă, se ziară. Am tăcut prea mult, învățăm de la cei mai buni, ca să zic așa", a mai comentat fostul mare mijlocaș.

"De mult n-am mai avut așa lot"

Lupu a avansat o idee tupeistă: "Cu pregătire bună, cu atitudine, cu înțelepciune și cu noroc, Dinamo poate ieși campioană! Da, chiar și la 7 puncte în spatele celor de pe primul loc. Avem lot foarte bun, așa cum nu am avut de mulți ani. Sper ca în pauza competițională, Ando să-i adune puțin, iar tinerii să conștientizeze odată pentru totdeauna ce șansă mare au! Pot lua campionatul, dar cred că ei nu pricep asta, le e frică să devină eroi!".

Oficialul dinamovist nu consideră că trebuie operate modificări pe banca tehnică: "Ando să rămână! Ar fi cea mai mare greșeală să plece, după scandările fanilor. Nici nu s-a luat în calcul o despărțire de el. OK, au și spectatorii dreptate că nu sunt rezultate, că jocul e modest. Însă după două-trei victorii la rând, lucrurile pot reintra în normal. Repet, avem încă șanse să fim campioni".

5 trofeea câștigat Lupu în carieră: un campionat și o Cupă a României cu Dinamo, un campionat cu Panathinaikos, un campionat și o Supercupă cu Rapid

"Nu cerem ajutorul arbitrilor, dar nici «să ne facă» etapă de etapă! E dubios când se greșește doar împotriva lui Dinamo"
Dănuț Lupu, scouter Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.