Liga 1

Rivalele Stelei țipă: afară de pe podium! 8 greșelile pro Steaua în 11 etape! Lista și ce s-ar fi întâmplat dacă arbitrajul era corect

FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 03 octombrie 2016

Scandal după scandal cu Steaua în prim-plan. De fiecare dată, pe teme de arbitraj. Roș-albaștrii sunt lideri după 11 etape, dar sunt contestați de toată lumea.

GSP.RO a analizat prestația arbitrilor din meciurile Stelei. În 5 partide, formația roș-albastră a avut parte de erori mari de arbitraj în favoarea ei.

Etapa 2: VIITORUL - STEAUA 1-3

  • În minutul 16 al partidei, George Găman trebuia să îl elimine pe Momcilovici. Fundașul Stelei l-a faultat pe Purece, dar a văzut doar cartonașul galben, deși se impunea roșu.

Etapa 3: Steaua - Chiajna 1-0

  • În minutul 77, Achim a marcat golul victoriei, dar mingea a ajuns la el după ce Alex Tudorie l-a împins pe Mamele, iar acesta nu a putut respinge corect mingea. Dan Lăzărescu, fost arbitru, a analizat faza și a spus că Alexandru Tudor a greșit grav pentru că nu a acordat fault în atac.

Etapa 5: Steaua - Dinamo 1-1

  • În minutul 14 al meciului, arbitrul Radu Petrescu nu i-a dat al doilea galben lui Gabi Tamaş, pentru un fault clar la Gnohere, într-o fază în care a lăsat jocul să continue.

Etapa 10: FC Voluntari - Steaua 2-3

  • Acest meci a fost unul dintre cele mai controversate ale sezonului. În minutul 51, Ovidiu Hațegan a acordat eronat un penalty pentru Steaua,  la scorul de 1-1, după ce De Amorim a căzut ușor în careu, fără să existe contact.
  • Golul victoriei steliste, marcat de Momcilovici, a venit după o lovitură liberă acordată cu mare ușurință, după ce Muniru a căzut în duel cu Filipov.
  • În plus, și golul de 1-1, marcat de Adi Popa, a fost unul contestat. Ilfovenii au acuzat că mingea a părăsit terenul înainte să ajungă la mijlocaș.

Etapa 11: Steaua - CSU Craiova 2-1

  • Derby-ul pentru primul loc în Liga 1 a fost decis de arbitraj. În minutul 75, Radu Petrescu, după ce s-a consultat cu asistentul Ghinguleac, a decis să acorde penalty pentru Steaua, după un henț al lui Acka. E de discutat dacă se dă henț sau nu la această fază, dar cert este că acțiunea se petrece în afara careului.
  • În finalul partidei, în minutul 89, oltenii au cerut un penalty, după un duel între Tamaș și Nuno Rocha.

ACUZE DE "ARBITRAJ ȘMECHERESC"

În plus, în meciul din etapa a 7-a, cu Astra, 1-0, giurgiuvenii au acuzat dur maniera de arbitraj a lui Marius Avram, despre care au spus că "a arbitrat șmecherește". Giurgiuvenii au reclamat faptul că Junior Morais a fost eliminat eronat în finalul partidei, după o fază în care nu trebuia să se acorde fault.

Avram a fost atunci criticat și de Adrian Porumboiu, care a spus că" a fost depășit de joc și de miza partidei". 

Ar ieși de pe podium

Dacă Stelei i s-ar scădea punctele obținute după greșelile de arbitraj care au dus la marcarea unor goluri, echipa lui Reghe ar avea 19 puncte, cu 7 mai puțin decât are acum. Astfel, formația roș-albastră ar fi pe locul 4, la egalitate cu FC Botoșani.

"Toate delegările sunt cu tentă, sunt contra noastră și favorizează o altă formație. Nu uitați de istoricul lui Deaconu cu Steaua, «cazul Bricheta». A mai făcut și junioratul în Ghencea. Peste toate, nu este recomandat prin performanțe pentru funcția pe care o ocupă în cadrul CCA" oficialii dinamoviști despre Alexandru Deaconul, vicepreședintele CCA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.