Liga 1

Reghe și staff-ul lui, responsabili pentru accidentarea horror a lui Tănase? La ce antrenamente infernale a fost supus jucătorul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 octombrie 2016

Florin Tănase, 21 de ani, este cel mai scump jucător transferat de Steaua în această vară, Becali plătind pentru el 1,5 milioane de euro.

Jucătorul a avut evoluții apreciate, dar în meciul cu CSU Craiova, 2-1, s-a accidentat grav, fără să fie lovit de un adversar, și primul diagnostic a fost unul devastator: ruptura ligamentelor genunchiului și o pauză de 6 luni.

Imediat după ce a fost adus la Steaua, Tănase a intrat într-un program infernal de pregătire pentru mărirea masei musculare, pe care i l-a trasat staff-ul tehnic chiar cu riscul să-i fie influenţate în mod negativ evoluţiile.

"Tănase face antrenamente suplimentare cu Man și cu Tudorie. E mort, iți dai seama. E obosit" Gigi Becali, 11 septembrie

Gazeta Sporturilor a dezvăluit antrenamentele extrem de dificile la care Tănase a fost supus după transferul la Steaua.

În fiecare zi, înainte de antrenament, Tănase a fost pus să facă 20 de minute de pregătire specifică pentru forţă. Apoi, participa la şedinţa condusă de Reghecampf, fără a avea un statut separat. La final, urma alt supliciu: toţi colegii săi pleacau la vestiare, dar el mai avea altă porţie de 20 de minute de exerciţii dure.

Fotbalistul a fost pus să urmeze în paralel și un anumit regim alimentar, hiperproteic, pentru a-și dezvolta musculatura.

CELE 8 EXERCIȚII PE CARE LE FACE TĂNASE:

  • antrenamente de TRX;
  • antrenamente de forță pentru mâini și picioare cu mingi medicinale de 5 kg;
  • exerciții speciale pe mingi bossu (sfere tăiate la jumătate) de mobilitate într-un picior cu mingi medicinale în mână;
  • exerciții fizice de tras la sănii cu greutăți de 15-20 de kilograme;
    exerciții într-un picior de ridicare a halterelor de 25 de kilograme;
  • exerciții cu haltera de 35 de kilograme pe umeri și fandări cu aceasta;
  • exerciții cu haltera pe umeri, apoi sprint în forță de 20 de metri;
    antrenamente în sala de forță pentru fiecare grupă de mușchi;

Astfel, antrenamentul la care a fost supus Tănase ar putea fi unul dintre motivele accidentării, jucătorul nefiind obișnuit cu asemenea pregătire.

3
goluri în 8 meciuri are Tănase la Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.