Tenis

O înfrângere cât un trofeu de Grand Slam! Cine este următoarea adversară a Simonei Halep la Beijing: 3 repere

Shui Zhang, foto: Guliver/gettyimages.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 octombrie 2016

Simona Halep, favorită patru a competiţiei din capitala Chinei, o va înfrunta pe reprezentanta gazdelor,  Shuai Zhang (27 ani), cea care a învins-o în turul precedent pe Alison Riske, scor 6-3, 4-6, 7-6 (7-4).

Bilanţul meciurilor directe dintre Halep şi Zhang este 1-1. Simona a învins-o pe chinezoiacă în 2012 la Indian Wells, 6-1, 6-1, dar a pierdut surprinzător cu ea anul acesta, în primul tur de la Australian Open, scor 4-6, 3-6, într-una din cele mai neaşteptate înfrângeri ale jucătoarei noastre, de când este în top 10 WTA.

3 repere ale carierei lui Zhang:

1. Performanţa carierei, Australian Open
Cel mai bun rezultat din carieră l-a realizat în ianuarie, atunci când a ajuns până în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Australian Open. Zhang a învins-o atunci chiar pe Simona în primul tur, eliminându-le apoi pe Cornet, Lepchenko şi Madison Keys.  În sferturi s-a văzut învinsă de britanica Johanna Konta.

2. A vrut să se retragă din tenis chiar de la Beijing!
Locul 30 a fost cea mai bună clasare a chinezoaicei de 27 ani, poziţie pe care a atins-o pe 7 iulie 2014. Momentan ocupă locul 36 în clasamentul WTA. Anul trecut, chiar în timpul turneului de la Beijing a declarat că vrea să se retragă din tenis, dar a fost întoarsă din drum de australianca Samantha Stosur.

3. Are un singur trofeu
Singurul său titlu datează din 2013, atunci când a câştigat turneul de "acasă" de la Guanghzou. Zhang a învins-o atunci în finală pe Vania King, scor 7-6, 6-1.   De asemenea, chinezoaica are în palmares şi patru titluri la dublu (2011 Osaka, 2012 Estoril , 2012 Guanghzou şi 2014 Pattaya).

Meciul Halep-Zhang va avea loc joi, ora urmând să fie publicată de organizatori. Turneul din Beijing este transmis de DolceSport 2.

Remus Dinu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.