Liga 1

Trei, Doamne, şi toţi trei! Dinamo a eşuat de fiecare dată când a transferat fundaşi dreapta spanioli » Doi dintre ei au fost aduşi de Andone

Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 octombrie 2016

Jose Romera Navarro, adus de Andone de la Jablonec, în vară, nu a reuşit să rupă gura târgului pentru echipa din "Ştefan cel Mare".

Deşi a jucat în toate cele 11 meciuri pe care echipa sa le-a disputat în acest campionat, în nouă din ele fiind integralist, spaniolul de 29 ani a comis mai multe greşeli care au costat-o pe Dinamo puncte importante în clasament.

Fundaşul spaniol a fost criticat de Andone şi ameninţat că va fi lăsat pe banca de rezerve dacă va continua seria evoluţiilor proaste: "Ce să facem cu el, o să-l punem pe bancă. El se pregătește bine, dar nu știu ce se întâmplă cu el", a spus tehnicianul dinamovist la Digi Sport.

Mai mult, contractul acestuia ar putea fi reziliat în iarnă.

Unsprezece meciuri are Romera pentru Dinamo în actuala ediţie de campionat. Spaniolul nu a marcat niciun gol şi nu a oferit nicio pasă decisivă până acum. În schimb, a marcat în proprie poartă în înfrângerea cu Botoşani, 1-2, din etapa a unsprezecea.

Interesant este faptul că formaţia din "Ştefan cel Mare" a mai adus doi jucători iberici în ultimii ani, ambii fundaşi dreapta: Oscar Rubio în 2010 şi Francisco Molinero în 2009.

Rubio a fost transferat tot de Andone, în precedentul mandat al "Fălcosului", din sezonul 2010-2011. Adus de la Elche în vara lui 2010, Rubio nu s-a impus în primul 11 al lui Dinamo, plecând după numai un sezon în tricoul alb-roşu. Rubio joacă acum pentru Lleida Esportiu, în liga a treia din Spania.

1golîn 19 meciuri a bifat Rubio pentru Dinamo

Francisco Molinero a fost primul spaniol din istoria lui Dinamo, fiind adus de Cristi Borcea în 2009, pe vremea când Dario Bonetti era antrenorul "câinilor". Molinero nu a primit prea multe şanse din partea antrenorului italian, fiind mai mult rezerva lui Adrian Scarlatache. Şi-a reziliat contractul după un sezon, nemulţumit de faptul că nu prindea postul de titular.

Singura realizare notabilă a lui Molinero la Dinamo este legată de "Minunea de la Liberec", când a fost integralist, trecându-şi numele pe lista marcatorilor la loviturile de departajare. Actualmente evoluează în tricoul lui Getafe, în Segunda Division.

16 meciurişi o pasă decisivă a adunat Molinero pentru Dinamo în sezonul 2009-2010

(Remus Dinu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.