Nationala

Axa Deaconu - Sousa » Portughezul care ne arbitrează în Kazahstan l-a avut observator în urmă cu zece zile pe vicepreședintele CCA

Articol de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit  —  Friday 7th of October 2016 12:00

O interesantă coincidență se produce la nivelul arbitrilor care vor conduce meciul "tricolorilor" în Kazahstan, pe 11 octombrie.

Este vorba despre o brigadă portugheză, cu Manuel de Sousa la centru. Ultima partidă internațională a lusitanului a fost Dinamo Zagreb - Juventus (0-4) în grupele Champions League, pe 27 septembrie.

O seară fără probleme pentru "omul în negru", care n-a arătat niciun cartonaș, n-a acordat niciun penalty. Cotidianul italian Gazzetta dello Sport puncta după meci că lui Sousa i s-ar putea reproșa însă neacordarea unui avertisment croatului Pivarici.

Observator a fost vicepreședintele CCA, Alexandru Deaconu, care i-ar fi acordat o notă foarte mare lusitanului. "În lumea arbitrajului european și în circuitul observatorilor, se întâmplă deseori astfel de potriviri. Unele sunt pur și simplu niște coincidențe, altele nu chiar. Fiindcă există la acest nivel tendința de a se face câteodată servicii încrucișate, cu discreție", au explicat pentru GSP surse din arbitraj.

Ce meciuri ale românilor a mai condus Sousa

  • Steaua - Twente 1-1 (17.12.2009, grupe Europa League)
  • Man. City - Poli Timișoara 2-0 (26.08.2010, play-off EL)
  • Heerenveen - Rapid 4-0 (02.08.2012, calificări EL)
  • Inter - Vaslui 2-2 (30.08.2012, play-off EL)

Un rus în Armenia

Primul meci al "tricolorilor" din "dubla" Erevan - Astana, cu Armenia, va fi arbitrat de rusul Vladislav Bezborodov. În vârstă de 43 de ani, "centralul" din St. Petersburg a mai condus Steaua - Aalborg 6-0, în 2014. El se află pe lista FIFA din 2009.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.