CM 2018

Tăvălugul » Lewandowski a fost coșmarul apărătorilor danezi: a marcat toate golurile Poloniei!

Danezul Hojbjerg, fostul său coleg de la Bayern, n-are nicio șansă să-i ia balonul lui Lewandowski (dreapta) // FOTO Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 10th of October 2016 12:00

Lewandowski, hat-trick, a fost un coșmar pentru apărătorii danezi. Imposibil de oprit când s-a ”rostogolit” spre poarta lui Schmeichel.

Selecționerul vikingilor, Age Hareide, a pus punctul pe "i" la final: "Diferența dintre noi și polonezi, astăzi, a fost Robert Lewandowski".

Fără gol în Bundesliga de 3 meciuri, patru dacă-l punem și pe cel cu Atletico, din Ligă, atacantul lui Bayern a explodat pur și simplu la "națională", cu un hat-trick împotriva danezilor.

La primul gol (20) a fost acolo unde trebuia, la momentul potrivit, pentru a relua în plasă centrarea zvârlugii Kamil Grosicki. Trei apărători scandinavi au rămas spectatori! Iar un sfert de oră mai târziu (36) a demonstrat sânge rece la penalty-ul obținut de Milik.

Dar cel mai impunător moment al său în meciul de la Varșovia a venit în minutul 47. Lansat în adâncime de Piszczek, "vârful" de 28 de ani s-a prăvălit ca o stâncă spre buturile lui Kasper Schmeichel, cu doi fundași adverși în spate. Apoi, odată ajuns în poziție de șut, n-a iertat: 3-0!

PUNCTUL SLAB: Apărarea lasă de dorit

Dacă ofensiva Poloniei e clasă mondială, apărarea reprezintă veriga slabă. Sâmbătă a încasat din nou două goluri, la fel ca la Astana, și n-a fost doar lipsa de concentrare de vină, cum a sugerat Lewandowski.

Experimentatul Glik a marcat primul gol al danezilor, unul de-a dreptul caraghios. Mingea expediată de Yussuf Poulsen l-a lovit în cap și de acolo a deviat în poartă, peste Fabianski. Iar la al doilea, înscris de Poulsen, întregul comportament al defensivei-gazdă a lăsat de dorit

"Sunt bucuros pentru cele trei goluri, dar supărat că am și primit două. Trebuie să rămânem concentrați până la final"
Robert Lewandowski, căpitan Polonia

4goluri a marcat Lewandowski în preliminariile CM 2018: unul în Kazahstan, trei contra danezilor

3hat-trick-uri are Lewandowski în 12 meciuri jucate în acest sezon (două la Bayern, unul la "națională")

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.