Nationala

Întrebările la care mulți așteptau răspunsuri! De ce n-a ajuns Tamaș la națională + detalii despre situația lui Torje

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 11 octombrie 2016

Secundul naționalei României, Rudi Verkempinck, a explicat motivele pentru care Gabi Tamaș și Gabriel Torje n-au făcut parte din lotul pentru meciurile cu Armenia și Kazahstan. 

”Nu am văzut probleme în axul central, Săpunaru şi Grigore s-au descurcat foarte bine, spun eu. Uitaţi-vă la Moţi şi Găman, dau totul la antrenament. Sunt foarte încrezători, suntem foarte mulţumiţi de aceşti patru jucători.

Şi Tamaş este un fotbalist foarte bun. Pot spune doar că este un jucător foarte bun şi unul pe care îl urmărim. Este vorba de alegere. Aud atâtea întrebări din partea dumneavoastră. De ce nu este chemat unul sau altul, este vorba de o alegere.

Este foarte simplu pentru mine. Dacă staff-ul tehnic este convins de faptul că Tamaş este mai bun, spre exemplu, decât Moţi la un anumit moment dat, sau decât un alt jucător, va fi chemat, noi alegem cei mai buni patru fundaşi centrali. Pentru moment, pentru aceste două meciuri, Tamaş nu s-a numărat printre ei. Atât!

Pot să îi spun lui Tamaş că are respectul nostru, se descurcă bine şi pe postul de fundaş dreapta, care nu este postul lui, a jucat contra lui Villarreal şi a ajutat echipa.

Este bine pentru fotbalul românesc, este bine să avem mai multe opţiuni decât să avem prea puţine. Ar fi o problemă dacă am avea doar doi fundaşi centrali. Am spus deja cinci nume şi cu Chiricheş sunt şase, este un lucru pozitiv. Este meseria noastră să alegem jucătorii cu cele mai bune evoluţii”, a spus Verkempinck.

...despre Torje: "A fost doar o alegere, nu s-a întâmplat nimic. Avem mulți jucători buni, în special pe extreme. Ca număr 7 și număr 11, vă pot da zece nume. Avem mulți jucători.

Uitați-vă la echipa lui Terek Groznîi, este un alt jucător român acolo, nu știu dacă-i știți numele. Sunt mulți jucători buni, dar este vorba despre alegere.

Nu poți alege 14 jucători de atac în lotul de 23. Vedeți că acum avem șapte astfel de jucători în lotul de 23, este numărul maxim. Pe această poziție este acum Chipciu și nu Torje, momentan. Lui Gabriel îi pot spune doar să muncească și să nu renunțe niciodată”, a zis Verkempinck la Digi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.