CM 2018

Ofensivă stearpă ! » Anglia, o remiză ștearsă în Slovenia, cu Joe Hart în mare formă

foto: Reuters

Articol de Raymond Füstös   —  miercuri, 12 octombrie 2016

Pornită cu planuri mari în Slovenia, Anglia a scos doar o remiză albă la Ljubljana. Deși a început cu o formulă ofensivă cu trei înaintași, trupa lui Southgate a contat puțin în atac, Joe Hart fiind omul meciului datorită intervențiilor salvatoare.

Slovenii puteau deschide scorul încă din minutul 10, atunci când Roman Bezjak a prins un șut puternic în careu, însă Hart s-a opus.

La doar un minut distanță, Jasmin Kurtici a tras puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții goalkeeperului englez. Deși au avut o posesie net superioară (64%), elevii lui Southgate n-au reușit nici un șut pe poartă în prima repriză.

Repriza secundă a început cu un adevărat asediu la poarta Albionului. Bostjan Cesar ('47) și Kurtici ('48) și-au încercat norocul cu două lovituri cu capul bine țintite, însă scoase miraculos de același Joe Hart, care a suferit și o accidentare minoră în urma unui corner. Josip Ilicici a rămas singur cu Hart, însă portarul tras pe linie moartă la City s-a opus din nou ('70), respingând în corner șutul imprecis al vârfului Fiorentinei.


Primele ocazii mari ale Angliei au venit târziu, în minutele 76 și 77, prin Danny Rose, care a trimis puțin pe lângă poartă după o pasă genială a lui Gary Cahill, respectiv Sturridge, care l-a luat la țintă pe Jan Oblak aflat pe mijlocul porții. Intrat în minutul 73 în locul lui Dele Alli, Wayne Rooney s-a făcut de râs din nou, mai întâi executând defectuos un corner ('83), apoi șutând lamentabil mult peste poartă în prelungirile partidei ('90+5).

Scor final 0-0, iar Anglia rămâne lider în grupa F cu 7 puncte după trei etape disputate. Slovenia este pe trei cu 5 puncte, la egalitate cu Lituania, dar cu un golaveraj inferior echipei lui Edgaras Jankauskas, care a bătut aseară Malta, scor 2-0. În ultima partidă oficială din acest an, Anglia va primi vizita Scoției pe Wembley, în timp ce Slovenia va face deplasarea în Malta.

Slovenia

antrenor Srecko Katanec:

Oblak - Jokici, Cesar (Mevlja, '68), Samardzici, Struna - Krhin (Omladici, '84) - Verbici, Birsa (Kronaveter, '59), Kurtici - Bezjak, Ilicici

Anglia

antrenor Gareth Southgate:

Hart - Rose, Stones, Cahill, Walker - Alli (Rooney, '73), Henderson, Dier - Lingard, Sturridge (Rashford, '82), Walcott (Townsend, '62)


sursa: flashscore.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.