Nationala

EXCLUSIV Dovada FOTO cu gafa staff-ului naționalei, care a produs un scandal monstru în vestiar!

Imagine surprinsă de fotoreporterul Gazetei, Alex Nicodim: Chipciu cu ghete cu filet de metal, iar Ahmetov cu crampoane adaptate suprafeței de joc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 13 October 2016

În afara arbitrajului, un alt motiv invocat de lumea fotbalului pentru remiza albă din Kazahstan a fost terenul sintetic sub orice critică.

Sursele Gazetei au dezvăluit azi în ediția tipărită că mai mulți ”tricolori” au făcut un scandal monstru imediat după primul antrenament pe care l-au susținut la Astana. Motivul?

"Federalii care au mers în Kazahstan pentru a face inspecția stadionului pe care vom juca ne-au comunicat că terenul este unul de tip sintetic. Înainte să plecăm de la Bucureşti, în momentul în care am întrebat ce ghete să ne luăm cu noi, ne-au spus clar că «e sintetic ca la Chiajna!».

Citește și: FOTO Polonezii ne-au dat clasă! Cum a pregătit rivala noastră meciul cu Kazahstan de pe "sinteticul blestemat"

Ne-am luat două tipuri de ghete, dar niciuna nu era recomandată pentru mocheta din Kazahstan. Aveam nevoie de niște ghete speciale o asemenea suprafață. Sunt diferențe foarte mari, efectiv nu s-a putut juca!", au dezvăluit jucătorii.


*Așa arată ghetele multicrampon care trebuiau folosite de jucători pentru a avea aderență

Liță Dumitru, fostul selecționer al naționalei României de tineret, consideră și el că staff-ul ”tricolorilor” a greșit în ceea ce privește terenul de joc.

"Nu cred că aveau ghetele potrivite. Nu poți să aluneci așa cum a făcut-o Enache în ultimele două minute. Pe timpul nostru când jucam pe gheață ne băgam crampoane ascuție, dacă băgai o talpă pe tibie îi rupeai piciorul adversarului. Eu zic că am reușit un punct mare", a declarat Liță Dumitru la Digisport.

Găsești în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi și în Gazeta Digitală care au fost tipurile de ghete pe care le-au avut jucătorii cu ei la Astana, dar și alte amănunte interesante. De asemenea, Gabi Enache descrie în detaliu faza din finalul meciului din Kazahstan, când a avut o șansă uriașă de a înscrie.

CLASAMENT GRUPA E

LOC / ECHIPĂ PUNCTE
1. Muntenegru 7
2. Polonia 7
3. ROMÂNIA 5
4. Danemarca 3
5. Kazahstan 2
6. Armenia 0

Urmează să se joace: România - Polonia (11 noiembrie 2016), România - Danemarca (26 martie 2017), Polonia - România (10 iunie 2017), România - Armenia (1 septembrie 2017), Muntenegru - România (4 septembrie 2017), România - Kazahstan (5 octombrie 2017), Danemarca - România (8 octombrie 2017)


Save

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.