GSP special   •   Diverse   •   TEREN ARTIFICIAL

Riscurile la care pot fi expuși fotbaliștii care joacă pe teren artificial » Federația Olandeză de Fotbal a luat primele măsuri

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 13 octombrie 2016

Federația Olandeză de Fotbal a cerut Ministerului Sănătății să demareze o analiză privitoare la riscurile de a juca pe teren artificial.

Oficialii olandezi sunt îngrijorați că terenurile de fotbal sintetice ar putea fi cancerigene, după ce o televiziune a difuzat un material în care erau prezentate riscurile la care se expun fotbaliștii care evoluează pe astfel de suprafețe. La nivel de amatori, s-a decis anularea a aproximativ 30 de meciuri.

Se pare că pe aceste terenuri se găsește un tip de granule din cauciuc, în compoziția cărora există plumb, mercur, benzen și arsen.

"Aceste particule pot fi găsite pe hainele, corpul sau părul sportivilor, sau chiar în interiorul rănilor", susține Lewis Maguire, un jucător de 18 ani care s-a îmbolnăvit de cancer de sânge după ce s-a antrenat 12 săptămâni pe teren artificial.


Nigel Maguire, tatăl lui Lewis, are o listă cu 230 de foști atleți care s-au antrenat preponderent pe teren sintetic și care acum suferă de cancer.

Concordia Chiajna este formația din Liga 1 care evoluează pe un astfel de teren, despre care s-a scris anul trecut că afectează integritatea jucătorilor din cauza faptului că în firele de iarbă se găsește o bacterie rezistentă la antibiotice, care produce infecții grave.

2.000 de terenurisintetice are, cu aproximație, Olanda

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.