Campionate

Europa are interzis la organizarea CM 2026! Motivul pentru care FIFA a decis asta + Ce țară a devenit favorită

Foto: Reuters

Articol de Cristi Cozmaciuc  —  vineri, 14 octombrie 2016

Statele Unite ale Americii a devenit favorită la găzduirea CM 2026 după decizia de astăzi a consiliului FIFA de a nu mai da voie țărilor aparținând de UEFA și AFC să organizeze competiția în 2026.

Cum Rusia va fi țara gazdă a Mondialului din 2018, iar Qatar al celui din 2022, FIFA a decis să ofere șansa de a organiza cea mai mare competiție internațională și țărilor din alte confederații decât UEFA și AFC. Astfel, CONCACAF, confederația Americii de Nord, trimite marile trei favorite la găzduirea CM, acestea fiind SUA, Mexic și Canada.

În luarea acestei decizii a contribuit și Gianni Infantino, președintele FIFA, care și-a exprimat public dorința ca această Cupă Mondială să fie una „anti-glonț”, astfel că Europa a urmat să fie prima afectată, statul islamic intrând în anumite conflicte sau atacând țări de pe Bătrânul Continent în ultima perioadă.

Cupa Mondială din 2026 ar putea fi prima din istorie la care vor participa 40 sau chiar 48 de echipe, o decizie în aceste sens urmând a fi luată în luna ianuarie a anului viitor, pentru ca în 2020 să fie aleasă și viitoarea țară gazdă a competiției.

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.