CM 2018

Noi atacuri la polonezi după ce au petrecut înainte de meciul cu Armenia: ”Naționala nu e parc de distracții”

Polonia, imaginea lui Rybus în multe momente cu Armenia: în aer // FOTO Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 16 octombrie 2016

Legendarul portar Jan Tomaszewski îl acuză pe selecționer că a scăpat echipa din mână: ”Nawalka e pierdut și trebuie să reseteze tot lotul până la meciul de la București”.

Nu doar media critică "naționala" Poloniei după succesul băftos cu armenii, "pregătit" cu alcool, poker și femei în cantonament. Jan Tomaszewski, cel mai bun portar la CM 1974, îl acuză pe selecționerul adversarei noastre de pe 11 noiembrie, la București, c-ar fi pierdut total vestiarul.

"Vinovații să fie excluși!"

"Cel mai ușor e să critici după eșec, dar eu o fac după victorii, pentru că-mi pasă de rezultatele lui Nawalka. Antrenorul e pierdut și trebuie să revină la disciplina cu care a condus Polonia în preliminarii și la Euro 2016. Dacă se confirmă petrecerea dezvăluită de presă, vinovații să fie excluși. Lotul nu e asociație caritabilă sau parc de distracții. Jucători care beau peste măsură chiar înaintea unor meciuri importante nu pot fi numiți profesioniști", a spus "Tomek" în Sport.

"Rezervele au picat testul"

Fostul goalkeeper știe ce trebuie făcut: "E nevoie de resetarea lotului, de un șoc. Adam are o lună până la partida cu România să analizeze situația și să regăsim foamea de succese. Sper ca, după drama cu armenii, să-i scuture bine pe jucători. Rezervele intrate în cele două întâlniri de acasă au picat testul. Nu dispunem de atât de mulți fotbaliști foarte buni ca să-i putem roti".

L-a dat exemplu pe Cruyff

Tomaszewski a făcut o paralelă între scandalul polonez și un episod din cariera sa. "Jucam la Beerschot și antrenorul Knobel a povestit o anecdotă din perioada când conducea «naționala» Olandei. Cruyff voia să bea un pahar de coniac în timp ce se pregătea la piscină, iar Knobel l-a lăsat. Imediat, Van Beveren și Van der Kuijlen, de la PSV, au pretins același favor. George I-a trimis însă la plimbare, spunându-le că au voie la alcool doar când ajung la nivelul lui Johan".

"Nawalka l-a menajat la antrenamente pe Lewandowski, venit obosit de la Bayern. Unii colegi și-au imaginat că s-ar putea relaxa și ei, dar niciunul nu face în teren ceea ce reușește Robert"
Jan Tomaszewski, fost portar Polonia

"Nu poți obține un rezultat bun la București jucând ca împotriva Armeniei. E greu să faci meci mai rău, dar nici să privești pasiv. Nawalka trebuie să-și aleagă 15 jucători și să parieze pe ei"
Jan Tomaszewski, fost portar Polonia

"Selecționerul trebuie să clarifice situația și să-i pedepsească pe vinovați. Dacă închide ochii și tolerează indisciplina, echipa este în mare pericol să rateze obiectivul calificării la Mondiale"
Jan Tomaszewski, fost portar Polonia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.