Campionate

Ajax schimbă gazonul cancerigen » Academia clubului olandez a înlocuit patru terenuri

Așa arată De Toekomst, din marginea Amsterdamului, unde vor fi schimbate terenurile sintetice

Articol de Daniel Scorpie  —  Sunday 16th of October 2016 12:00

Clubul olandez a decis să înlocuiască suprafața sintetică de pe cele 4 terenuri ale Academiei, din cauza suspiciunilor că ar putea conține granule de cauciuc cancerigene.

Olandezii au făcut o psihoză împotriva gazoanelor cu iarbă artificială. După dezvăluirile din presa mondială privind pericolul cancerigen al granulelor de cauciuc înglobate în covorul sintetic, Ajax a decis să ia măsuri. "Lăncierii" nu doresc să-și expună juniorii și copiii de la Academie acestui risc.

"Fotbaliștii noștri tineri petrec mult mai mult timp pe terenurile cu gazon sintetic decât aceia de la cluburile de amatori. Noi avem responsabilitatea să-i protejăm, nu pentru că părinții ar fi reclamat acest lucru", a anunțat conducerea grupării din Amsterdam, care va înlocui cele 4 terenuri vizate din Complexul De Toekomst, urmând să aleagă cea mai bună variantă de material al gazonului.

În weekend-ul trecut, 30 de meciuri din campionatul de amatori s-au anulat. "Multe cluburi își fac teren folosind cauciuc ieftin de la anvelopele uzate ale TIR-urilor", susține ziaristul Roelof Bosma.

50% dintre cei 200 de jucători americani care s-au îmbolnăvit jucând pe sintetic sunt portari, potrivit bazei de date a fostului goalkeeper Amy Griffin și raportului VARA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.