Handbal

Prestație de campioană » CSM București a jucat ca o adevărată deținătoare a trofeului în primul meci din Ligă

Paula Ungureanu a apărat ultimele 19 minute ale partidei, având câteva parade senzaționale // FOTO Cristi Preda

Articol de Marian Ursescu  —  Tuesday 18th of October 2016 12:00

Deși în campionat nu a arătat deloc bine, CSM București a jucat excelent la debutul în Ligă. Ca o adevărată deținătoare a trofeului.

CSM București pornea cu șansa a doua înaintea meciului cu Rostov Don, în opinia bookmakerilor. Și asta, în ciuda faptului că juca pe teren propriu, că e campioana Europei și că nu mai departe de luna aprilie, o elimina pe Rostov Don în "sferturile" Ligii, deși rusoaicele erau, la acea vreme, cea mai în formă echipă din competiție!

Citește și: Un turn cucerit » CSM a făcut primul pas în campania de apărare a trofeului: 24-21 cu Rostov Don

Rostov Don a avut în această vară o campanie de achiziții furibundă, în care a transferat numai handbaliste cu nume. Echipa danezului Jan Leslie a plătit 50.000 de euro pentru a o răscumpăra de la Odense pe Ana Paula Rodrigues, brazilianca plecată chiar de la CSM București.

Apoi a adus-o pe Anna Viahireva, considerată jucătoarea momentului în handbalul mondial, pe Siraba Dembele, vicecampioană olimpică, sau pe Alexandrina Barbosa, jolly-jokerul care s-a remarcat în România pe când evolua la Rulmentul Brașov.

7campioane olimpice evoluează la Rostov Don, șase fiind prezente în meciul de duminică. Portarul Sedoikina e accidentată

Duel tactic câștigat de Vestergaard

CSM București nu a arătat prea multe în meciurile de campionat, dar cei 4.000 de fani prezenți duminică în Polivalentă parcă le-au trezit la viață pe campioane. "Atmosfera a fost superbă, nu ai cum să nu dai totul pe teren când ai în spate o astfel de susținere", a declarat suedeza Gullden.

Rostov Don a venit parcă prea încrezătoare în forțele proprii. Jan Leslie a gândit un joc fără portar, în fazele de atac, pentru a surprinde adversarul cu doi pivoți. Tactica a fost falimentară, CSM a reușit trei goluri din poartă în poartă, în condițiile în care rusoaicele jucau cu poarta goală.

În plus, danezul Jakob Vestergaard a mizat totul pe apărare, încercând să le blocheze pe Viahireva, Rodrigues, Ilina sau Barbosa, jucătoarele extrem de tehnice și rapide. Cuplul Linnea Torstenson-Camille Ayglon a fost de netrecut în centru. Portarii Grubisici și Ungureanu s-au ridicat și ei la importanța disputei, ajutând echipa exact în momentele grele.

Rostov nu a putut să pună presiune pe bucureștence, în condițiile în care rusoaicele au condus o singură dată pe tabelă, 2-1 (minutul 4). În rest a trebuit ca ele să alerge mereu în spatele campioanei Europei, care pare să fie din nou o nucă tare în Ligă, CSM și finalista Gyor arătând cel mai bine ca joc după prima etapă a noului sezon.

Româncele pierd teren

În ciuda jocului bun și a victoriei cu Rostov, se vede o schimbare de optică la CSM. Antrenorul Jakob Vestergaard a mizat în multe momente exclusiv pe "straniere". De altfel, apariția primei românce pe teren a fost Aurelia Brădeanu, în minutul 18.

De altfel, un singur gol din totalul de 24 a fost marcat de o româncă, Oana Manea. Cele patru românce care au jucat cu Rostov, Ungureanu, Manea, Brădeanu și Curea, nu au adunat în total o repriză!

Prima victimă

După etapa de debut în Liga Campionilor, la feminin, a căzut și primul cap de antrenor. Macedoneanca Indira Kastratovici a fost concediată după ce echipa sa, Vardar Skopje, nu a reușit să treacă pe teren propriu, 27-27, de FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei.

Kastratovici era singurul antrenor care câștigase Liga Campionilor și din postura de jucătoare și avea șansă să o facă și ca tehnician. Nu e prima oară când Kastratovici a fost schimbată la Skopje, formație care a încercat tot felul de variante, inclusiv cunoscuții tehnicieni Jan Pytlick sau Kim Rasmussen.

"Am arătat fanilor prin prestația noastră că-i apreciem, am reușit o victorie foarte importantă, trebuie însă răbdare pentru că practic construim o nouă echipă"
Linnea Torstensson

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.