Liga 1

Cântec pentru Oltenia » "Juveţii" au salvat onoarea Ligii 1: aproape 10.000 de spectatori cu Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  marți, 18 octombrie 2016

"Juveţii" au salvat aseară onoarea Ligii 1 şi a României, aproape 10.000 de oameni savurând derby-ul orgoliilor dintre "leul" Băniei şi "câinii roşii" ai lui Dinamo.

Fierbe Oltenia! Turnu Severin s-a colorat ieri în alb şi albastru, aproape 10.000 de oltenaşi ţinând să vadă pe viu cum ai lor vor să răpună duşmanul de la Capitală, pe "câinii roşii".

O enclavă de 200 de "câini", plus alte câteva răspândite prin arenă, au vrut să respire acelaşi aer cu Adrian Mutu şi dinamoviştii care mai cred că sunt în cursa de urmărire a Stelei.

Ca vinul ghiurghiliu

Fanii "juveţilor" au sosit ca pe vremuri la stadion. Începând cu două ore înainte de partidă s-au înfiinţat la arenă, iar de jur împrejurul ei nu aveai unde parca maşina cu un ceas înainte de start!

Nu doar severinenii sau craiovenii pursânge au strigat aseară pentru Ştiinţa, înfruntând cele 5 grade Celsius din termometre, au fost olteni şi din Târgu Jiu, Motru, Râmnicu Vâlcea, Balş, Filiaşi şi Slatina.

Cu fulare, cu căciuli, cu steaguri şi cu goarne. Năduşind de atâtea indicaţii din tribune, fiindcă fiecare este un antrenor mai bun decât cel de pe bancă, răbufnind la fiecare decizie a arbitrului, clocotind de cât au încurajat jucătorul preferat.

Aseară, la Severin, a fost o asistenţă dublă faţă de restul etapei din Liga 1 la un loc, oltenii au arătat că pasiunea n-a murit, mai ales când orgoliile sunt vii.

Asistenţa etapei a 12-a în Liga 1

1. CS U Craiova - Dinamo 10.000
2-3. Steaua - Gaz Metan 0-1 1.500
2-3. CFR Cluj - Poli Iaşi 1-0 1.500
4. ACS Poli Timişoara - Viitorul 1-0 400
5. FC Voluntari - ASA Târgu Mureş 1-1 200
6. Pandurii - FC Botoşani 2-1 50
7. Astra - Concordia 1-1 30
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.