Stranieri

A vrut să-l lase pe bancă! Stanciu, nicio schimbare. Joc slab și înlocuit după o oră

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 24th of October 2016 12:00

Și-au cam pierdut răbdarea cu Stanciu. Belgienii l-au ovaționat la debut, i-au dat nota 9 și l-au ridicat în slăvi ca pe Messi.

Doar era cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată în ProLeague: 9,8 milioane de euro.

O lună și jumătate albă

După 42 de zile, în care "tricolorul" n-a marcat niciun gol, reușind numai 3 assisturi pe fondul unui joc tot mai plat, tot mai lipsit de strălucire, încrederea s-a diminuat.

Ieri, înaintea "turnirului" de la Bruges, o voce i-a cerut antrenorului alb-violeților să nu-l mai titularizeze. "Dacă Weiler vrea cea mai puternică echipă, atunci ar fi mai bine pentru Stanciu și Anderlecht ca el să rămână pe bancă", l-a sfătuit Wim de Coninck, fost portar al bruxellezilor.

"Aștept mai mult de la el"

Weiler a recunoscut: "M-am gândit și eu la această variantă, să-l țin rezervă acum pe român, însă n-am făcut-o". A mai spus: "Trebuie să-și ridice nivelul, aștept mai mult de la el".

Pe teren, Stanciu aproape că n-a existat. A lipsit la creație, a lipsit la finalizare. "Avem nevoie disperată de român", declarase căpitanul Hanni cu câteva zile în urmă. Nu i-a ajutat. Și, la fel ca la precedentele două meciuri, a fost înlocuit după o oră!

10 meciurifără gol are Stanciu la Anderlecht; încă un joc alb și îl întrece pe Scifo; singura vedetă a clubului din ultimii 40 de ani care a avut nevoie de 11 partide pentru prima reușită

"Marea problemă a lui Stanciu? E epuizat! Am observat și la ultimul meci al naționalei. Testele noastre au arătat că a ajuns pe «roșu», așa că l-am lăsat mai ușor la unele antrenamente"
Rudi Verkempinck, secundul belgian al lui Daum

"Invizibil. Alt joc palid al lui Stanciu. Spectatorii din Bruges l-au luat peste picior când a fost înlocuit: «El e jucătorul de milioane al lui Anderlecht?»"
Het Laatste Nieuws, cotidian

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.