Campionate

Leicester a inspirat toată Europa » 3 echipe surprinzătoare dau peste cap ierarhiile!

Foto: Guliver / Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 24 octombrie 2016

Sezonul trecut, Leicester a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. A câștigat titlul în Premier League cu un avans enorm, 10 puncte, față de ocupanta poziției secunde, Arsenal. Cine va da lovitura anul acesta?

  1. Sevilla s-a despărțit de Unay Emery și presa iberică îi prevedea un viitor sumbru. Lucrurile nu au stat deloc așa. Vitalitatea lui Jorge Sampaoli s-a transmis și în teren, iar andaluzii au un start excelent de sezon. În week-end s-au impus în fața celor de la Atletico Madrid, scor 1-0, și s-au instalat pe poziția secundă a clasamentului, la un singur punct în fața liderului Real Madrid. Lucrurile merg ca pe roate și în Liga Campionilor, unde au acumulat 7 puncte în primele 3 partide.

  2. RB Leipzig este neînvinsă în acest sezon de Bundesliga, ocupând poziția secundă, la 2 puncte în spatele liderului Bayern Munchen. Sponzorizați de Red Bull, au investit peste 70 de milioane de euro în transferuri, doar în ultimele 2 sezoane.

  3. Nice ocupă prima poziție a clasamentului din Ligue 1, fiind neînvinsă după 10 etape. Aceștia au un avans de 4 puncte în fața celor de la AS Monaco și unul de 6 puncte față de campioana en-titre, PSG. Antrenorul formației, Lucien Favre, a reușit să facă jucători capricioși precum Balotelli să lucreze pentru echipă, iar rezultatele se văd. Nice are un golaveraj de 20-7, fiind cea mai bună defensivă din competiție, alături de PSG și Toulouse, și având al doilea atac după AS Monaco.

Sezonul trecut, Leicester a avut o cotă de 5001 pentru câștigarea competiției. Acum, Nice are o cotă de 10 pentru câștigarea trofeului, RB Leipzig 51, iar Sevilla 101.

(Adrian Jitea)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.