Tenis

Dueluri spectaculoase în Grupa Albă de la Turneul Campioanelor » Kuznețova și Pliskova se impun după două meciuri incredibile

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 24 October 2016

Svetlana Kuznețova a câștigat primul duel din Grupa Albă de la Turneul Campioanelor, înivngând-o pe câștigătoarea titlului de anul trecut, poloneza Agnieska Radwanska.

Rusoaica s-a impus după un meci electrizant, scor 7-5, 1-6, 7-5, după două ore și cincizeci de minute de tenis spectacol, timp în care a reușit 34 lovituri direct câștigătoare.

Kuznețova s-a calificat inextremis la Turneul Campioanelor, prezența sa la Singapore fiind sub semnul întrebării până săptămâna trecută.

Ea a obținut biletele pentru Singapore duminica trecută, după ce a învins-o pe australianca Gavrilova în finala de la Moscova.

În celălalt meci al grupei, Karolina Pliskova a învins-o pe deținătoarea titlului de la Roland Garros, Garbine Muguruza, scor 6-2, 6-7, 7-5.

Finalista de la US Open a făcut un prim set excelent, câștigând de două ori pe serviciul Muguruzei și arătând un tenis alert și agresiv.

Cehoaica a câștigat 81% din punctele jucate cu primul serviciu, Muguruza nereușind să obțină nici măcar o minge de break.

Pliskova a continuat prestația solidă și în setul doi, distanțându-se rapid la 3-1, dar jucătoarea din Spania a avut o tresărire de orgoliu și a dus scorul la 5-3 în favoarea sa.

Muguruza nu a ținut însă ritmul, iar jucătoarea cehă a egalat la 5.

În cele din urmă, Muguruza a obținut setul doi, după ce a câștigat un tie-break foarte echilibrat cu scorul de 7-5.

Decisivul s-a desfășurat pe cu totul altee coordonate decât primele două seturi.

Muguruza a fost mult mai prezentă, a lovit mult mai lung și nu a mai lăsat-o pe Pliskova să dicteze jocul, ducând scorul la 5-2.

Totuși, pe fondul unei căderi inexplicabile a spanioloaicei, Pliskova a reușit câteva game-uri incredibile, trecând în avantaj, 6-5, timp în care a salvat și o minge de meci pe serviciul lui Muguruza.

Muguruza a pierdut și cel de-al cincilea game consecutiv, iar Pliskova a câștigat decisivul cu 7-5.

Pliskova o va întâlni pe Kuznețova în următoarea partidă din Grupa Albă.

Celălalt meci se va juca între pierzătoarele celor două meciuri, Radwanska - Muguruza.

(Remus Dinu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.