Stranieri

Speranța uitată în prima ligă ucraineană! Alexandru Vlad are o nouă șansă la Dnipro

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor   —  miercuri, 26 octombrie 2016

În vara lui 2013, Alexandru Vlad pleca în Ucraina la Dnipro Dnipropetrovsk, cu mari perspective de a reuși într-un campionat unde românilor le-a mers bine tot timpul. 

La vremea aceea o echipă de top din care nu lipseau nume importante precum Nikola Kalinici, Yevhen Konoplyanka sau Giuliano, trupa antrenată de Juande Ramos era o prezență constantă în cupele europene.

Totuși, versatilul fundaș lateral care poate juca atât în flancul drept, cât și în cel stâng nu a reușit să se integreze în Ucraina bifând numai 26 de prezențe în 3 sezoane.

Noul sezon și retragerea susținerii financiare care a scăzut mult concurența din cadrul lotului, i-au oferit lui Vlad o șansă nesperată de a figura mai des în primul 11 al finalistei Europa League din sezonul 2014-2015.


Fundașul român ajuns la 26 de ani pare să-și găsească în sfârșit ritmul într-o echipă de unde au dispărut complet vedetele. Singurul nume notabil rămas în lotul celor de la Dnipropetrovsk este veteranul Ruslan Rotan.

Fostul apărător al Pandurilor a bifat 5 meciuri (toate ca titular) în actualul sezon din 12 posibile. Deși echipei sale nu-i merge deloc bine în campionat, unde ocupă doar locul 10, constanța în evoluții l-ar putea transforma într-o țintă reală pentru naționala României, unde postul de fundaș stânga rămâne problematic.

(George Vintilă)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.