Cupa Romaniei

Schimbare de regulament făcută de FRF » Ce se întâmplă dacă un jucător este eliminat în Cupa României

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 26 octombrie 2016

FRF a luat o decizie surprinzătoare și a schimbat regulamentul Cupei României.

Acum, dacă un jucător este eliminat într-un meci din Cupa României, acesta va putea să joace în următorul meci din Liga 1. Până acum, dacă un jucător lua cartonaș roșu în Cupă, nu putea juca în campionat.

Potrivit consilierului președintelui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, din sezonul viitor se va schimba regulamentul și în Liga 1: dacă un jucător este eliminat în campionat, va putea juca în Cupă.

"S-a schimbat regulamentul înainte de meciurile din șaisprezecimi. Această schimbare s-a făcut pe jumătate. Poți juca în campionat dacă ești eliminat în Cupă, dar invers nu se poate. Doar din sezonul viitor se va putea. Nu puteam schimba regulamentul campionatului în mijlocul sezonului.

Mi se pare o schimbare logică pentru că sunt două competiții diferite. E ca și cum ai fi eliminat în Champions League și nu ai putea juca în campionat. Dacă un jucător va face un gest nesportiv pe teren, în Cupă, și va fi eliminat, va fi sancționat de Comisia de Disciplină, care poate exclude un jucător din competiții pe o perioadă mai lungă", a spus Vochin la TV Dolce Sport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.