Tenis

S-a stabilit prima semifinalistă de la Singapore » Muguruza, eliminată!

Bucuria Kuznețovei. foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 26 October 2016

Svetlana Kuznețova (foto, 9 WTA) a reușit o nouă victorie de excepție în Grupa Albă de la Turneul Campioanelor, învingând-o pe Karolina Pliskova (5 WTA) în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 7-6, după două ore și 19 minute de joc.

Cu această victorie, Kuznețova și-a asigurant prezența în semifinale indiferent de rezultatul din ultima partidă cu Muguruza (6 WTA).

Rusoaica de 31 ani a pierdut primul set cu 3-6, dar a împins meciul în decisiv după ce a câștigat cea de-a doua manșă cu 6-2.

Decisivul a fost un adevărat thriller: Kuznețova a condus cu 4-1 și 5-3, dar nu a putut închide meciul, Pliskova reușind să egaleze scorul la 5.

Mai mult, jucătoarea din Cehia a făcut break și a servit pentru meci, de data aceasta fiind rândul rusoaicei să revină: Kuznețova a întors de la 5-6 și 0-30 și a trimis meciul în tie-break, unde a câștigat cu 8-6, după ce Pliskova salvase trei mingi de meci.

În precedentul meci, Kuznețova salvase o minge de meci în victoria cu Radwanska (3 WTA), scor 7-5, 1-6, 7-5.

În celălalt meci al grupei, campioana de anul trecut, Agnieska Radwanska, a învins-o pe Garbine Muguruza, scor 7-6, 6-3.

Jucătoarea din Spania, câștigătoarea de la Roland Garros, a ajuns astfel la cea de-a doua înfrângere în grupe și nu mai are nicio șansă să ajungă în semifinale.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, cele două jucătoare mergând cap la cap până în tie-break, unde poloneza a fost mai puternică și s-a impus cu 7-1.

Radwanska a câștigat și cel de-al doilea set, cu 6-3, iar în ultima etapă va juca meciul decisiv cu Pliskova pentru calificare.

Clasamentul în Grupa Albă după primele două meciuri:

1. Svetlana Kuznețova- 2 victorii, 4-2 seturi
2. Agnieska Radwanska- 1 victorie, 3-2 seturi
3. Karolina Pliskova- 1 victorie, 3-3 seturi
4. Garbine Muguruza- 0 victorii, 1-4 seturi

Meciurile din ultima etapă:

Karolina Pliskova- Agnieska Radwanska
Svetlana Kuznețova- Garbine Muguruza

(Remus Dinu)

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.