Liga 1

Ce înseamnă noua regulă FRF pentru Becali: de ce Steaua nu vrea să aibă centru de copii și juniori!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 27 October 2016

Gigi Becali își continuă războiul cu FRF, după ce s-a aprobat regula prin care cluburile trebuie să dea 10% din transferuri către copii și juniori.

Becali promite de când a intrat în fotbal că face o academie la Steaua, dar totul a rămas doar o promisiune (vezi detalii). Totuși, Becali nu pare interesat de centrul de copii și juniori.

Steaua a încasat cei mai mulți bani din transferuri și e de așteptat ca trendul să se păstreze, din moment ce roș-albaștrii sunt singurii care plătesc ca să cumpere jucători.

Ce înseamnă regula pentru Becali?

Dacă s-ar fi aplicat de acum zece ani, Gigi ar fi trebuit să folosească 7 milioane de euro pentru copii! Atât înseamnă 10% din cât a primit Steaua pe fotbaliștii cedați în ultimul deceniu.

Cu 7 milioane de euro cheltuiți în sectorul de tineret, roș-albaștrii s-ar fi bătut cu Hagi pe această nișă. Becali nu e însă interesat să investească și să crească jucători, considerând că e mai rentabil să cumpere fotbaliștii atractivi din campionat și să-i vândă după o vreme cu profit.

Un principiu pe care i l-a alimentat tentativa de acum șase ani, când pornise o academie pe care a închis-o ulterior, tocmai fiindcă nu a considerat-o rentabilă.

Din investiția în copii, Steaua a câștigat un singur jucător din formula actuală, pe Toșca.

Din aceeași generație mai evoluează în prima ligă Vătăjelu, de la Craiova. Căpitanul oltenilor nu i-a adus însă Stelei niciun ban, el a fost cedat gratis la Vâlcea, în Liga a doua, în momentul în care Becali a restrâns activitatea grupelor de juniori.

Citește și: Asta e risipa! Gigi, ai ratat milioane bune de euro! 3 nume MARI din Liga 1 irosite de Steaua, din cauză că și-a bătut joc de juniori!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.