Nationala

Primul eșec major al Centrelor de Excelență! România a ratat lamentabil încă o calificare: umilință cu Anglia

Articol de Justin Gafiuc  —  Friday 28th of October 2016 12:00

Naționala U17 a României a fost ridiculizată ieri de Anglia, 0-3, în turneul de calificare la Euro.

Cu 8 jucători aduși de la Centrele de Excelență Timișoara și Tg. Mureș, dintre care 6 s-au aflat pe teren contra britanicilor, "tricolorii" mici au pierdut la scor de forfait în fața unei trupe cu puști de la City, United, Chelsea, Tottenham, Liverpool sau Arsenal.

De fapt, reprezentativa condusă de Gabriel Manolache n-a avut nicio șansă, fiindcă în minutul 13 era deja 2-0 pentru oaspeți, după o dublă a lui Phil Foden (Man. City), un mijlocaș incredibil! Primul său gol a fost o operă de artă, care a făcut mat echipa României în 46 de secunde: 13 pase consecutive urmate de o acțiune individuală de la centrul terenului a lui Foden, care și-a lăsat pe drum toți adversarii și a marcat cu un șut impecabil de la marginea careului.

Ciudățenii de selecție

Toată partida a arătat ca un joc de-a șoarecele și pisica, în care englezii au mai bifat două bare, iar penalty-ul ratat ridicol de Politic la 0-2, șut peste transversală, a întărit tabloul unei după-amiezi îngrozitoare pentru români. Șansele de calificare s-au diminuat spre zero după 1-2 cu Austria și 0-3 cu Anglia. Merg mai departe doar primele două clasate și cele mai bune cinci locuri 3 din 13 grupe. Iar clasamentul pozițiilor a treia se va face în baza rezultatelor cu formațiile de pe 1 și 2: în cazul nostru, probabil Anglia și Austria, ceea ce ar însemna că România ar ajunge cu zero puncte în ierarhia locurilor 3.

Se profilează, practic, eșecul lamentabil al primei generații de la Centrele de Excelență FRF care a intrat într-o competiție oficială internațională, cu observația unei bizarerii de selecție: Manolache n-a adus niciun om de la Ardealul Cluj și doar doi puști de la Viitorul lui Hagi, singurele formații neînvinse până acum în 9 etape din Liga Elitelor. Acolo unde Centrele de Excelență FRF, care au dat grosul, sunt acum pe pozițiile 3 (Timișoara) și 7 (Tg. Mureș)!

România U17 - Anglia U17 0-3

Au marcat: Foden (1, 13), Sancho (68 din 11 m)

România: Cristea - Sabangeanu, Țieranu, Farcaș, Manolache - Chiriac, Screciu (54 I. Ilie), Onișa (41 Casian) - Chera, Politic (65 Sefer), Gologan. Antrenor: Gabriel Manolache

Clasament

1. Anglia 6p (2 meciuri)2. Austria 3p (1m)3. Azerbaidjan 0p (1m)4. România 0p (2m)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.