Liga 2

Un nou termen în dosarului dezafilierii Universității Craiova » Contre Dragomir-Mititelu, s-a solicitat acordul de transfer al lui Mihai Costea la Steaua + alte detalii de la audieri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 31 octombrie 2016

Azi, la Curtea de Apel, s-a judecat un nou termen în dosarul dezafilierii Universității Craiova, în care sunt implicați Adrian Mititelu, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu.

"Probele le-au adus procurorii, sunt foarte mari. Voi explica cu lux de amănunte cum s-au întâmplat lucrurile. Domnul Dragomir a semnat pentru dezafiliere. Dacă noi nu mai existăm, vă daţi seama că a semnat, nu?", a spus Mititelu, informează România TV.

"Toţi tâmpiţii de asta vorbesc în România", a replicat Dragomir la declaraţia lui Mititelu, conform aceleiași surse.

Ce s-a mai întâmplat azi, conform Dolce Sport:

  • Avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal a cerut reaudierea lui Stângaciu, lui Justin Ștefan, lui Brașoveanu, lui Kassai, lui Mihalache și lui Viorel Duru. 

  • Avocatul LPF le-a cerut reprezentanților FRF să depună o explicație a atribuțiilor lui Dragomir în Comitetul Executiv și, mai ales, ca la ședință acesta a participat ca vicepreședinte al FRF, nu ca reprezentant al LPF.

  • S-a solicitat acordul de transfer al lui Mihai Costea la Steaua. Transferul a fost realizat înainte de dezafilierea echipei din Craiova.

  • Mititelu a cerut actele prin care FRF a plătit 4.000.000 euro către casa de avocatură, dar și o stenogramă a unei ședinte a Comitetului Executiv, în care Mircea Sandu susține că are cinci avocați la ICCJ.

  • FRF a cerut audierea lui Mircea Moise, dar și audierile mai multor jucători, plus o nouă evaluare, pentru că precedenta a fost greșită. Cel care a întocmit-o nu a înțeles că valoarea de transfer și clauza de denunțare unilaterală nu reprezintă același lucru.

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova în 2011 au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Aceştia i-ar fi adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.