Tenis

Unul dintre cei mai importanți oameni din sport a analizat-o pe Simona Halep : "E labilă psihic! Nu are reacții de om controlat"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 noiembrie 2016

Profesorul Tudor Bompa, unul dintre cei mai importanți oameni din lume în conceperea de programe de pregătire pentru sportivi, a fost în vizită la Federația de Scrimă și a vorbit despre Simona Halep, locul 4 WTA.

"Eu cred că Simona este prea labilă psihic, dar nu pot să o judec pentru că nu o cunosc. Dar urmăresc și văd cum reacționează. Nu este o reacție de om foarte controlat. În sport nu se poate să nu fii controlat.

Uitați-vă la scrimă, ce este mai exploziv și mai reactiv decât scrima? Dacă ei ar reacționa ca Simona, ce ar ieși, s-ar împunge unii pe alții? Trebuie să fie un control continuu. Ca pregătire, habar nu am ce face ea, dar tenisul este un sport exploziv, de mare putere, de activitate.

În ce privește mental coaching-ul, am și eu părerile mele. Uneori merge, alteori nu merge. Eu am crescut în mentalitatea asta din anii '50-'60 în România. Atunci pregătirea fizică era atât de dominantă încât și aspectul mental o urmărea pas cu pas. Ca să spun mai multe lucruri ar trebui să știu ce face ea, dar nu am nicio idee ce face. Mă decepționează uneori pentru că a demonstrat capacități extraordinare, dar nu control", a spus Bompa, potrivit Agerpres.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.