Europa League

Reghecampf riscă totul și încearcă să reînvie un experiment eșuat! 3 episoade anterioare care îl bântuie

Fotomontaj GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 noiembrie 2016

Steaua va juca contra lui FC Zurich, de la ora 22:05, în grupele Europa League, într-un meci decisiv pentru calificarea în primăvara europeană.

Așa cum Becali a anunțat ieri, Reghecampf va improviza în ofensivă, spre surprinderea tuturor. Antrenorul îl va folosi pe De Amorim ca atacant și îi va ține pe bancă Tudorie și Golubovici.

"De Amorim ştie să facă o fentă, să ţină de minge, să scoată oameni din joc. Golubovici era prea lent" Gigi Becali, ieri, la TV Digi Sport

Echipa de start Steaua: Niţă - Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovici - Bourceanu, Muniru- Ad. Popa, Boldrin, Aganovici - De Amorim

CUM A GÂNDIT-O REGHE

Reghecampf mizează probabil pe mobilitatea brazilianului și-l va repartiza în rolul vârfului fals. De Amorim poate coborî și îi poate aduce superioritate la mijloc, e versatil și poate face schimb de locuri cu cei din linia a doua, e mai rapid decât Tudorie și Golubovici, în cazul unui contraatac.

CE A FOST PÂNĂ ACUM

Statistica arată însă că De Amorim a fost un eșec în linia ofensivă, atunci când s-a mai apelat la el. 

De-a lungul carierei, brazilianul a disputat 3 meciuri ca atacant, iar în aceste partide nu a reușit să marcheze și nu a avut o evoluție strălucitoare.

1.Maccabi Haifa - Astra 2-0 (22.08.2013)

Isăilă a fost primul antrenor din Liga 1 care a început meciul cu De Amorim atacant, într-un sistem 4-3-3. Brazilianul a jucat 85 de minute și a avut o evoluție modestă, primind nota 5 din partea Gazetei Sporturilor

2. AZ Alkmaar - Astra  2-0 (27.08.2015)

Și Șumudică a început cu De Amorim vărf. Prima dată l-a folosit în Olanda, cu AZ Alkmaar, tot în 4-3-3, iar rezultatul a fost același. De Amorim nu a dat randament și a primit nota 4 din partea Gazetei. 

3. Astra - ASA Târgu Mureş 1-5 (19.07.2015)

Ultimul meci în care De Amorim a jucat vârf a fost în Liga 1, în debutul sezonului trecut. Șumudică l-a pus vârf în meciul cu ASA, alături de Teixeira și Budescu, dar nici de această dată jucătorul nu a avut o evoluție convingătoare. Și atunci, Amorim a primit nota 4.

 

FC Zurich - Steaua se va disputa joi, 3 noiembrie, de la ora 22:05 și va fi în direct pe TV Dolce Sport și Pro TV și liveTEXT pe GSP.RO.

Clasament grupa L:

1. Villarreal 5p 5-4
2. Osmanlispor 4p 5-4
3. FC Zurich 4p 4-4
4. Steaua 2p 2-4

Program grupa L:

03.11.2016: Zurich - Steaua, Villarreal - Osmanlispor
24.11.2016: Steaua - Osmalispor, Zurich - Villarreal
08.12.2016: Villarreal - Steaua, Osmanlispor - Zurich

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.