Tenis

Djokovici rezistă asaltului lui Andy Murray, care îi amenință locul 1 ATP, la Masters-ul de la Paris

foto: reuters

Articol de George Titus Albulescu  —  joi, 03 noiembrie 2016

Liderul mondial Novak Djokovici a câștigat lejer cu 6-3, 6-4 partida cu Gilles Muller, din turul al doilea al turneului de tenis Masters desfășurat la Paris și își păstrează avansul de 415 puncte în fața lui Andy Murray din fruntea clasamentul ATP.

Sârbul are nevoie să se califice în finală pentru a-și asigura locul 1 în lume, cel puțin până la Turneul Campionilor, care se va desfășura la Londra între 13 și 20 noiembrie. El a venit la competiția din capitala Franței după două săptămâni de pauză, în care a stat departe de antrenorii săi, Boris Becker și Marian Vajda.

La rândul său, Andy Murray (nr. 2 ATP) a ajuns în optimi la Paris, însă după o dispută aprigă împotriva spaniolului Fernando Verdasco (locul 46 ATP), câștigând întâlnirea cu 6-3, 6-7, 7-5, după 2 ore și 31 de minute.

În turul al treilea, Novak Djokovici (favorit nr. 1) va avea un adversar dificil, bulgarul Grigor Dimitrov (18 ATP), în fața căruia are un bilanț pozitiv în duelurile directe, conducând cu 5-1 la victorii. Pe de altă parte, scoțianul va evolua împotriva francezului Lucas Pouille ( 17 ATP), pe care l-a învins de două ori până acum.

La Masters-ul de la Paris vom cunoaște și ultimii doi jucători care vor participa la Turneul Campionilor, în luptă rămânând cinci tenismeni, Dominic Thiem, Marin Cilici, Tomas Berdych, David Goffin și Jo-Wilfried Tsonga. Până acum, și-au asigurat calificarea la Londra Novak Djokovici, Andy Murray, Stan Wawrinka, Milos Raonici, Kei Nishikori și Gael Monfils.

Sursa: dailymail.co.uk

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.