Natatie

Povestea fascinantă a lui Antony Ervin » Adevărul din spatele a două medalii olimpice cucerite la 16 ani diferență: pușcărie, droguri și supradoză

Antony, cu medalia cucerită la Rio

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 noiembrie 2016

Antony Ervin e dublu campion olimpic în proba de 50 metri stil liber la natație, însă are o poveste de viață fascinantă.

Primul aur l-a luat în 2000 la Sydney, iar al doilea a venit în acestă vară, la Rio de Janeiro. Între aceste două repere, viața lui a cunoscut multe suișuri și coborâșuri.

”Aveam 19 ani în 2000, eram un copil, nici nu știam ce fac. M-am pierdut rapid. Acum îi am pe toți în jurul meu, presa mă caută mereu, oamenii mă opresc pe stradă și mă întreabă cine e adevăratul Antony Ervin.”, povestește înotătorul.

Întrebările fanilor săi sunt legitime deoarece Antony a trecut printr-o perioadă neagră în viață: a făcut pușcărie și a fost dependent de droguri, chiar a făcut o supradoză.

”La 19 ani nu eram pregătit să fiu campion olimpic. Am început să îmi schimb antrenorii, să nu mă mai regăsesc deloc. M-am lăsat de sport. Vedeam doar părțile negative. Aveam nevoie să mă simt liber, să ies din tipare. A trebuit să pierd totul pentru a mă redescoperi.”, a mai spus atletul.

După ce a ieșit din închisoare, Ervin s-a întors la marea lui pasiune, iar antrenamentele grele au dat rod în această vară: a câștigat din nou medalia cu care începuse decăderea sa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.