Liga 1

Deja vu la Atena » Vassaras și-a dat demisia la greci din cauza cluburilor!

Theodore Theodoridis (stânga), secretarul general UEFA, este nașul de botez al fiului lui Kyros Vassaras

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday 4th of November 2016 12:00

Șeful CCA a fost la începutul toamnei și "judecător" la Comisia Arbitrilor din federația elenă, dar a renunțat după doar o lună. Cauza: atacurile declanșate de cluburi împotriva sa, la fel cum i se întâmplă acum la București.

În primele zile ale toamnei, când Atena era ca un vulcan în fierbere, cluburile blocând startul campionatului furioase împotriva arbitrilor, un personaj cu mare influență l-a readus pe Kyros Vassaras la federația greacă (EPO).

O vorbă bună de la "fratele" Theodoridis

Theodore Theodoridis, care urma să fie confirmat la jumătatea lunii septembrie secretar general la UEFA, l-a propus liderilor forului elen ca "judecător" peste arbitri.

Nu președintele CCA, cum e la FRF și cum fusese între 2010 și 2012 la EPO, ci "judecător". Șeful unei Comisii de 3, care face delegările la etape și care dă o hotărâre definitivă în litigiile legate de arbitraj.

"Ajunge! Renunț!"

Și a fost numit oficial pe 5 septembrie, iar prima ligă a început cinci zile mai târziu. Dar nu a rezistat decât o lună. În octombrie, sub asaltul cluburilor, a renunțat.

"Oficialii cluburilor îl contestau vehement, în principal din cauza arbitrajelor foarte proaste. La un moment dat, Vassaras a spus: «Ajunge! Demisionez!»", povestește o sursă apropiată de federația greacă. Și a rămas doar la FRF.

Nu l-a putut opri nici Theodoridis, "care îi este ca un frate, atât de apropiată e relația de prietenie dintre ei".

"De ce ar pleca din România?"

Exact în aceeași situație se află Vassaras acum și la București. Dar nu pleacă. Sursă ateniană explică: "Nu vorbește limba română, nu înțelege toate atacurile cluburilor, iar Burleanu îl protejează. În România, presiunea nu-l afectează direct. De ce ar renunța?".

7%este procentul cititorilor care au susținut că Vassaras trebuie să rămână liderul CCA, în sondajul realizat de gsp.ro (peste 6.000 de participanți); 34% l-au cerut pe Crăciunescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.