Șeful CCA a fost la începutul toamnei și "judecător" la Comisia Arbitrilor din federația elenă, dar a renunțat după doar o lună. Cauza: atacurile declanșate de cluburi împotriva sa, la fel cum i se întâmplă acum la București.
În primele zile ale toamnei, când Atena era ca un vulcan în fierbere, cluburile blocând startul campionatului furioase împotriva arbitrilor, un personaj cu mare influență l-a readus pe Kyros Vassaras la federația greacă (EPO).
O vorbă bună de la "fratele" Theodoridis
Theodore Theodoridis, care urma să fie confirmat la jumătatea lunii septembrie secretar general la UEFA, l-a propus liderilor forului elen ca "judecător" peste arbitri.
Nu președintele CCA, cum e la FRF și cum fusese între 2010 și 2012 la EPO, ci "judecător". Șeful unei Comisii de 3, care face delegările la etape și care dă o hotărâre definitivă în litigiile legate de arbitraj.
"Ajunge! Renunț!"
Și a fost numit oficial pe 5 septembrie, iar prima ligă a început cinci zile mai târziu. Dar nu a rezistat decât o lună. În octombrie, sub asaltul cluburilor, a renunțat.
"Oficialii cluburilor îl contestau vehement, în principal din cauza arbitrajelor foarte proaste. La un moment dat, Vassaras a spus: «Ajunge! Demisionez!»", povestește o sursă apropiată de federația greacă. Și a rămas doar la FRF.
Nu l-a putut opri nici Theodoridis, "care îi este ca un frate, atât de apropiată e relația de prietenie dintre ei".
"De ce ar pleca din România?"
Exact în aceeași situație se află Vassaras acum și la București. Dar nu pleacă. Sursă ateniană explică: "Nu vorbește limba română, nu înțelege toate atacurile cluburilor, iar Burleanu îl protejează. În România, presiunea nu-l afectează direct. De ce ar renunța?".
7%este procentul cititorilor care au susținut că Vassaras trebuie să rămână liderul CCA, în sondajul realizat de gsp.ro (peste 6.000 de participanți); 34% l-au cerut pe Crăciunescu
{{text}}