Handbal

Carmen Amariei și Luminița Huțupan Dinu date afară de la Cluj! » ”Motivul? Au vrut o schimbare!”

Amariei a rămas fără loc de muncă

Articol de Marian Ursescu  —  Friday 4th of November 2016 12:00

Cele două foste mari jucătoare au fost luate prin surprindere.

Carmen Amariei a preluat echipa, acum două sezoane, într-o situație dezastruoasă. Fără bani, cu transferurile blocate, cu datorii, a reușit salvarea de la retrogradare. Lucrurile au continuat la fel și în sezonul viitor, dar Universitatea s-a salvat din nou.

Din vară transferurile s-au deblocat, lucrurile păreau că se vor schimba în bine. După 8 etape, Clujul e pe locul 9, cu 3 victorii, un egal și 4 înfrângeri. Miercuri seara, a venit însă bomba: Amariei și Huțupan au fost date afară!

Carmen, ce s-a întâmplat?
- Ce să se întîmple? Ne-au dat afară! Și pe mine, și pe Luminița. În primă fază, acum două săptămâni, au vrut să o dea afară doar pe Lumi și să o pună pe Ionica Munteanu antrenor-jucător cu portarii. Am spus că nu sunt de acord cu așa ceva. Și au stat ei mai bine și s-au gândit, că dacă Amariei nu e de acord să se despartă de Luminița, dă-o afară și pe Amariei! M-au sunat și m-au chemat la club. Dialogul a fost cam așa:

«Știi că de azi înainte nu mai ești antrenor».
«Care-s motivele?»
«Trei înfrîngeri consecutive»
«Bine, am avut și șase și nu m-ați dat afară».
«Avem nevoie de o schimbare».
«Foarte drăguț din partea voastră, o să lămurim detaliile în cursul zilelor care urmează».

- Cât mai aveai contract?
- Până în 2019! În vară am reînnoit!

- Ce obiectiv aveați?
- Obiectiv teoretic vrei să spui, nu? Că nu există niciun Regulament de Ordine Interioară, nici în contract nu e stipulat. Obiectivul era să fie în dreptul nostru în clasament o singură cifră. Practic, în primele nouă echipe.

- Probleme cu banii mai erau? Pentru că e greu să antrenezi o echipă neplătită!
- Probleme sunt, toate echipele, cu unele excepții, au probleme. Dar toată lumea a început să se obișnuiască să nu fie cu plata la zi. Eu nu am venit la Cluj pentru bani. Am venit cu sufletul, am făcut o echipă extraordinar de bună. Dacă vor o schimbare, nu putem să ne opunem. Mai ales că am salvat echipa asta de două ori de la retrogradare, în niște condiții jalnice. Fără transferuri, cu jucătoare tinere.

- Te așteptai la așa ceva?
- M-au demis, nu e o rușine, antrenorii sunt demiși, azi ești, mâine nu mai ești! Nu am avut niciun avertisment, sincer, nu m-am așteptat, a venit ca o lovitură!

Florentin Pera va fi noul antrenor!

U Cluj Napoca nu a anunțat noul tehnician al echipei. S-au vehiculat numele lui Aurelian Roșca, Simona Gogârlă, dar, de fapt, pe banca tehnică a formației ardelene va lua loc Florentin Pera.

Fost tehnician al Romanului, Pera a fost schimbat de la formația moldoveană în această vară. Azi, la meciul CSM Roman-U Cluj, de la ora 16:00, Pera nu va sta pe banca tehnică, urmând să-și preia rolul din etapa a 10-a, meciul cu Dunărea Brăila.

"Unde pui suflet, ai așteptări și durerea e mai mare. Dacă era doar din punct de vedere mental, rațional, era într-un fel. Dar eu am pus suflet, nu am făcut-o pentru bani! Doi ani m-am chinuit și când lucrurile au început să se îndrepte, nu mai ești bun"
Carmen Amariei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.