Handbal

Duel de cinci stele: Pascual-Dușebaev » România-Polonia e și confruntarea selecționerilor!

Xavi Pascual s-a acomodat deja cu steagul românesc.

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 05 noiembrie 2016

România și Polonia au pe bancă doi mari antrenori, foști rivali în campionatul Spaniei pe vremea când antrenau Barcelona, respectiv Ciudad Real sau Atletico Madrid.

România-Polonia, duelul de mâine, de la Cluj, din preliminariile CE 2018, este și o dispută între doi dintre cei mai buni antrenori din lume la ora actuală.

România mizează pe Xavier Pascual, tehnicianul Barcelonei, în timp ce Polonia îl are pe bancă pe Talant Dușebaev, fosta glorie a URSS, cel care antrenează acum la club pe Vive Kielce, actuala campioană a Europei!

Pascual și Dușebaev se cunosc foarte bine, de pe vremea când erau rivali în Liga Asobal. Pascual a preluat în 2009 pe Barcelona, iar Dușebaev a semnat cu Ciuda Real în 2005, apoi a trecut cu tot cu jucători în 2011 la Atletico Madrid, Ciudad Real desființându-se din motive financiare.

Avantaj Pasqi

În duelurile Barcelona-Ciudad Real sau Barcelona-Atletico Madrid, când cei doi antrenori s-au intersectat, selecționerul României a ieșit de mai multe ori învingător. Xavier a câștigat cu Barca titlul în Spania în 2011, 2012 și 2013, iar Dușebaev a ieșit câștigător cu Ciudad Real doar în 2009 și 2010.

Cei doi s-au întâlnit în două rânduri și în Liga Campionilor. De fiecare dată a câștigat Xavier Pascual. În ediția 2013, în "sferturile" Ligii, Barca a eliminat pe Atletico Madrid după 32-24 și 20-25, iar în 2015, în semifinale, formația catalană a trecut de Vive Kielce, în Final 4, 33-28.

La Cluj, cei doi se vor întâlni pentru prima dată din postura de selecționeri. Pascual e la prima experiență, pe când Dușebaev a mai pregătit Ungaria (2014-2016) și apoi Polonia, echipă cu care s-a clasat pe locul 4 la JO de la Rio.

Serbia a învins la Gdansk!

Polonia a debutat cu o înfrângere în grupa a doua de calificare, 32-37 cu Serbia, la Gdansk. 10.000 de spectatori au asistat la un galop al sârbilor care au condus în permanență, chiar și la 8 lungimi distanță.

Leșii nu au putut face față unor sârbi mult mai montați și concentrați. Bielecki 6 goluri, Gebala 5, Daszek 4, Jachlewski 3, M. Lijewski 3 au fost principalii marcatori ai Poloniei, care va veni la Cluj pentru a-și recupera punctele.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.