Liga 1

VIDEO EXCLUSIV Dinamo '90 atacă Steaua '86: "Noi jucam doar cu superputeri"

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 05 noiembrie 2016

Dănuț Lupu (49 de ani), fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a oferit un interviu în exclusivitate pentru ediția tipărită a Gazetei Sporturilor în care a atacat generația Stelei din 1986.

Iată un pasaj din dialogul publicat azi: 

"- Cum ar fi fost să fiți fotbalist în Liga 1 de acum?
- I-aș lăsa pe alții să vorbească despre mine. Cu siguranță, aș fi fost și acum un fotbalist important pentru Dinamo, ca să fie ce a fost înainte de '90.

- Există acum vreun fotbalist care să se asemene ca stil cu fotbalistul Dănuț Lupu?
- Hmmm... Nu!

- Care credeți că este cea mai bună generație din fotbalul românesc?
- Cea formată din fotbaliștii născuți în perioada 1965 - 1968. Suntem mulți. Adică toți care am jucat la "națională" între 1990 şi 1996. Hagi, Popescu, Petrescu, Ilie Dumitrescu, Lupescu, Rednic, Craioveanu ş.a.

- Dar ca echipă?
- Eu, ca dinamovist, zic că echipa noastră de la finele anilor '80 a fost peste cea a Stelei '86. Sunt subiectiv, da! Dar n-am avut șansa tragerilor la sorți. Păi, noi jucam doar cu superputeri, n-am fost o echipă cu șansă la tragerile la sorți."

Pentru a demonstra că a fost unul dintre cei mai bun fotbaliști din campionatul nostru, Dănuț Lupu a ”mângâiat” mingea în fața reporterului Gazetei Sporturilor.

DINAMO '90 VS STEAUA '86

» În sezonul 1989-1990, Dinamo a ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, unde a fost eliminată de Anderlecht, pierzând ambele manșe cu 0-1. Apoi, în vara lui 1990, "câinii" au câștigat campionatul, al 13-lea, dar și Cupa României, împotriva Stelei, scor 6-4, și au întrerupt supremația ”militarilor”.

Echipa de start a lui Dinamo din finala Cupei României cu Steaua:

Stelea - Doboș, M. Rednic, I. Andone, Klein - Lupescu, Ov. Sabău, Mateuț, Lupu - Vaișcovici, Răducioiu

» Steaua 1986 a reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc, câștigând Cupa Campionilor Europeni. Tot în acea perioadă, roș-albaștrii au reușit 5 titluri la rând, între 1984 și 1989. În sezonul 1986-1987, Steaua a câștigat Cupa României.

Echipa de start a Stelei din finala CCE:

Duckadam - Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu - Balint, Bălan, Boloni, Majearu - Lăcătuș, Pițurcă

Citește interviul integral cu Dănuț Lupu în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi, disponibilă online - AICI.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.