Campionate

Amendă drastică pentru un club german, după ce fanii au aruncat cu un cap de taur din tribune

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 08 November 2016

Dynamo Dresda, formație din liga a doua germană, a fost amendată cu 60.000 de euro de Federația Germană, după ce suporterii echipei au aruncat cu un cap de taur către teren la meciul jucat în luna august contra lui RB Leipzig.

Incidentul a avut loc la meciul disputat în Cupa Germaniei contra lui RB Leipzig, iar sancțiunile din partea federației vor mai include și închiderea unei părți din peluza celor de la Dresda.

În ciuda faptului că fanii lui Dynamo se aflau sub observație, după alte incidente care au avut loc în meciurile precedente, suporterii au afișat bannere cu mesaje injurioase la adresa echipei din Leipzig și au lovit un fotbalist cu o monedă.

Atitudinea susținătorilor lui Dynamo reprezintă o formă de protest la adresa modului în care este sponsorizat clubul RB Leipzig de cei de la Red Bull. Mai multe decât atât, acesta este motivul pentru care, de când au promovat în Bundesliga, cei de la Leipzig au fost în mai multe rânduri ținta unor manifestări ostile din partea suporterilor celorlalate echipe.

Dynamo Dresda s-a impus în meciul de Cupă cu la penalty-uri, scor 5-4, după 2-2 la finalul prelungirilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.